1. Discover lexus
  2. Tokyo motorshow 2019
ODABERITE
LEXUS VIJESTI

PREMIJERU KONCEPTA LF-30 ELECTRIFIED

Lexus predstavlja svoju viziju budućnosti elektrifikacije uz svjetsku premijeru koncepta LF-30 Electrified

TOKIO (23. listopada 2019.)

U svom neprekidnom nastojanju uvođenja inovacija i pružanja zadivljujućih iskustava, Lexus je predstavio svoju viziju „Lexus Electrified“ za nadolazeće generacije elektrificiranih vozila. Glavna točka ovog događaja je predstavljanje Lexusa LF-30 Electrified Concept, koji je premijerno prikazan na 46. Salonu automobila u Tokiju 2019.

Od osnivanja ove marke 1989. Lexus je nastojao isporučiti svojim kupcima inovativne i zadivljujuće proizvode i ukupno iskustvo koje potiče svih pet osjetila. Od predstavljanja modela RX 400h 2005. godine, Lexus je svjetski predvodnik u uvođenju tehnologija elektrifikacije kao što su dvostupanjska redukcija i višestupanjski hibridni sustav koji koriste tehnologiju kako bi ponudili odlične performanse i osjećaj izravne vožnje Lexusovih hibridnih vozila.

Vizija „Lexus Electrified“ koja je danas predstavljena usmjerena je na temeljni iskorak u performansama, upravljanju i nadzoru vozila, kao i užitku u vožnji -- upravo dok se mobilnost u našem društvu nastavlja mijenjati kroz autonomnu vožnju i elektrifikaciju vozila.

Budeći sjećanja na izvorni užitak vožnje, Lexus razvija novi, napredni sustav upravljanja položajem vozila i druge tehnologije elektrifikacije kako bi dodatno postigao užitak u vožnji te kako bi iz temelja izmijenio srž luksuznih vozila budućnosti. U tu svrhu Lexus crpi iskustva naučena kroz razvoj temeljnih tehnologija koje se nalaze u popularnoj paleti Lexusovih benzinsko-električnih hibrida, uključujući upravljanje baterijama, upravljačke module snage i elektromotore. Osobito tehnologija Lexus Electrified omogućava integrirano upravljanje pogonskim sklopom, upravljačem, ovjesom i kočnicama, čime se ostvaruje krajnji potencijal tehnologije upravljanja elektromotorima koja je razvijena u hibridnim vozilima. Uz ovu tehnologiju možemo upravljati pogonskom snagom kako bismo postigli savršeni položaj vozila za svaku situaciju u vožnji. Lexus je odlučan nastaviti proizvoditi sigurna vozila koja pružaju užitak u vožnji.

Kao sljedeći korak k tom cilju, Lexus planira predstaviti svoj prvi BEV u studenom 2019. – šireći naš odgovor na potrebe razni područja širom svijeta, uključujući razvoj hibridnih električnih vozila (HEV), plug-in hibridnih električnih vozila (PHEV), baterijskih električnih vozila (BEV) i električnih vozila s gorivnim člancima (FCEV). Nakon toga, Lexus planira proširiti svoju paletu elektrificiranih vozila - predstavit ćemo prvi Lexus PHEV i novu platformu namijenjenu BEV vozilima početkom sljedećeg desetljeća. Do 2025. Lexus će raspolagati elektrificiranim verzijama svih svojih modela te ćemo stremiti većoj prodaji elektrificiranih vozila nego onih s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Pored izlaganja LF-30 Electrified, u Lexusovom štandu na Salonu automobila u Tokiju bit će postavljen i „Lexusovo kazalište osjetila“, prostor u kojem će posjetitelji moći iskusiti „podražaje za pet osjetila“. Sastoji se od dva podražajna prostora, zvučnog i vizualnog. U Kazalištu 1, profinjeni zvuk motora iz Lexusa LFA potiče sluh uz 3D zvuk iz 360 stupnjeva.
Kazalište 2 nudi vizualni podražaj zahvaljujući mapiranju modela Lexus LC - čiji se izgled mijenja u skladu s dobom dana i kutom gledanja. U takvom prostornom rasporedu možete iskusiti Lexusovu filozofiju, uživajući u osjetilnim podražajima kroz „stvarno iskustvo“.

46. Salon automobila u Tokiju 2019. će se održati u Tokyo Big Site, na tokijskoj obali od 23. listopada do 4. studenog, dok će novinarski dani biti 23. i 24. listopada, dan za posebne pozivnice će biti 24. listopada, prednajava 25. listopada, a posjetitelji će moći obići sajam od 25. listopada do 4. studenog.