1. Discover Lexus
  2. Luxury yacht 650 revealed
ODABERITE
OTKRIVENA LUKSUZNA JAHTA

LEXUS LY 650: IZRAĐENA U DUHU SAVRŠENSTVA

 

Izrada nevjerojatnih automobila je nešto što je Lexus neumoljivo slijedio, kao što dokazuju predivne ručno izrađene obloge vrata modela LS 500 ili složeni postupak bojenja koji je inspiriran leptirom imperatorom što rezultira zadivljujućom metalik plavom bojom. I izrada svake dodirne točke brenda Lexus prilika je koju Lexus nastavlja iskorištavati. Ova nautička primjena još je jedan dokaz Lexusove ispričane povijesti o istraživanju novih horizonata u okviru automobilske industrije i izvan nje.

Lexus nastavlja prosuđivati što je to luksuzno iskustvo te se je stoga upustio u poduhvate u svijetu kulinarstva, dizajna, filma i drugih područja kao alternativne mogućnosti komunikacije s brendom. Vođen vizijom direktora tvrtke Lexus International, Yoshihira Sawea, gdje je Lexus brend koji „istražuje nove načine pružanja inovativnih i nevjerojatnih doživljaja za naše goste”, Lexus se je udružio s nekim od najboljih ponuđača iskustava u svijetu kako bi dodatno odao priznanje frazi – Iskusite nevjerojatno.

Lexus se sada vraća moru sa svojim sljedećim dizajnom Lexus jahte u obliku modela LY 650. Uz najsuvremeniji izraz Lexusovog dizajnerskog jezika, L-finesse, primijenjen izvan svijeta automobila, proizvodnja modela LY 650 nastavlja tamo gdje je Lexusov izvanredan koncept sportske jahte stao.

LEXUS MAJSTORI TAKUMI SUSREĆU DIZAJNERE TVRTKE MARQUIS-LARSON

 

Ohrabreni velikim javnim interesom za Lexusov koncept sportske jahte izvršni potpredsjednik potaknuo je nastavak nautičke priče; Shigeki Tomoyama želi „predstaviti sanjarsku viziju luksuznog života kojom Lexus jahta širi potencijal Lexusove mobilnosti na ocean.” Kako bi ta sanjarska vizija postala stvarnost, tvrtka Marquis-Larson Boat Group odabrana je da izgradi, proda i servisira novu Lexus jahtu većinom zahvaljujući njihovom velikom iskustvu s prilagođenom gradnjom brodova i njihovoj dokazanoj sposobnosti koju potvrđuje i njihov doprinos stvaranju Lexusovog koncepta sportske jahte.

Sa sjedištem u gradiću Pulaski u saveznoj državi Wisconsin u SAD-u, Marquis-Larson idealni je partner za otvaranje drugog poglavlja Lexusovog dizajna jahte savršenim spojem ručne izrade, moderne tehnologije i inspiriranog dizajna. Upotpunjujući Lexusovu poznatu tradiciju majstora Takumi koji su nevjerojatno vješti, srž izrade tvrtke Marquis jasno se održava u njihovim vrhunskim brodograditeljima koji su zaposleni u tvrtki već 30 godina.

L-FINESSE NEPRIMJETNO PRELAZI IZ AUTOMOBILSKE U NAUTIČKU PRIMJENU

Nekoliko najatraktivnijih značajki koncepta dugačkog 12,8 m vidljivi su i na modelu LY 650. Uz dužinu od 19,8 m i sponja od 5,8 m, najnovija Lexus jahta odlikuje se istaknutim stilom koji se prepoznaje u snažnom, izraženom pramcu, zakrivljenim detaljima palube i naglašenom krmom. Promatrajući jahtu iz profila, elegantne konturne linije izraženog Lexus krova prelaze u uzdignute, široke bočne strane stražnjeg dijela jahte.

NADOLAZEĆI PREKRETNICE I INFORMACIJE O KONTAKTU

 

Očekuje se da će prvi dovršeni model LY 650 biti završen u drugoj polovici 2019., a kasnije te iste godine bit će po prvi put predstavljen svjetskoj javnosti. Za stranke koje žele saznati više ili imaju pitanja o kupnji modela LY 650 na raspolaganju stoji:

Matthew Vetzner

potpredsjednik marketinga tvrtke Marquis-Larson Boat Group

+1 920.822.3214

mvetzner@marquis-larson.com

 

SPECIFIKACIJE (preliminarne vrijednosti)

 

 

Ukupna dužina 65’ 5” 19.96 m
Sponja (širina) 18’ 8” 5.72 m
Motori Volvo IPS 1200 Volvo IPS 1350
Kapacitet goriva 1,000 gal 3,785 l
Kapacitet vode 225 gal 852 l
Kapacitet spremnika 170 gal 643 l
Kabine 3 3
WC 3 3
Kreveti 6 6

POVIJEST

 

Lexus je osnovan 1989. za razvoj i proizvodnju najkvalitetnijih automobila ikada izrađenih s jamstvom pružanja vrhunske kvalitete usluge svojim kupcima. Lexus International osnovan je 2012. kao tvrtka unutar tvrtke u svrhu koordinacije cjelokupne strategije, projektiranja, dizajniranja, inženjeringa i proizvodnje ovog brenda.

Odjel za pomorstvo tvrtke Toyota Motor Corporation (TMC) osnovan je 1997. za razvoj premium jahti s pomoću naprednih tehnologija i metoda kontrole kvalitete usavršenih u proizvodnji Lexusovih luksuznih automobila. Linija plovila Ponam Toyotinog Odjela za pomorstvo obuhvaća plovila od 8 i 8,5 metara za sportski ribolov te luksuzne jahte od 9,4, 10,6, 11,2 i 13,7 metara sa spavaćim kabinama i izdržljivim i tihim trupovima od potpuno zavarene aluminijske slitine A5083. Modele linije Ponam pokreću turbodizelski motori visokih performansi poput onih u luksuznim Lexusovim gospodarskim vozilima GX 300d (3,0-litreni turbodizelski motor s 4 cilindra) i LX 450d (dva turbodizelska 4,5-litrena motora V8). Toyotina linija plovila Ponam vodeća je na japanskom tržištu premium jahti.

Između 1998. i 2002. Toyotin Odjel za pomorstvo također je, uglavnom za američko tržište, razvio i proizveo liniju natjecateljskih brodova Epic za skijanje i daskanje na vodi, koje pogone 4-litreni benzinski 1UZ-FE DOHC motori V8 iz Lexusove luksuzne limuzine LS 400.

Tvrtka Marquis-Larson Boat Group: Vjerujemo da nema boljeg osjećaja slobode od plovidbe na otvorenom moru. Stoga šesteročlanoj obitelji nudimo vrhunske brendove rekreativnih plovila dužine od 5 do 16 metara: nove jahte Marquis, Carver, obiteljski brodovi Larson, brodovi Larson za ribolov u slatkoj vodi, gumeni čamci Larson Escape i brodovi Striper za ribolov na moru.