1. Discover lexus
  2. Lexus yacht premieres
ODABERITE
LEXUS VIJESTI

LEXUS PREDSTAVLJA NOVU LUKSUZNU JAHTU

  • Iznova izražavajući Lexusov jezik dizajna u obliku jahte od 65 stopa
  • Izuzetne performanse i tihi rad, u skladu s ulogom morskog predvodnika
  • Izuzetno korisničko iskustvo zahvaljujući naprednoj tehnologiji
  • Majstorstvo visoke kvalitete i utkana kvaliteta Toyota Production Systema

BOCA RATON, FLORIDA, SAD (19. rujna 2019.)—U svom neprekidnom nastojanju stvaranja inovativnih i zadivljujućih iskustava za svoje kupce, Lexus je održao svjetsku premijeru svoje prve luksuzne jahte, Lexus LY 650 danas u Boca Ratonu.

LY 650 je novo utjelovljenje Lexusovog nastojanja izlaska iz svijeta automobila radi pružanja inovativnih i zadivljujućih iskustava. Na temelju koncepta Lexus Sport Yacht Concept, koji je predstavljen u siječnju 2017., LY 650 se odlikuje jedinstvenim izgledom i vrhunskim plovnim performansama. Lexus – koji želi biti istinska marka za luksuzni način života – je objedinio naprednu tehnologiju i majstorstvo radi pružanja nezamjenjivog iskustva koje potiče osjetila i premašuje očekivanja vlasnika, i na moru. LY 650, jahta s vrha piramide je novo utjelovljenje Lexusove filozofije „CRAFTED“ (majstorski izrađeno), u kojoj se izuzetna pažnja posvećuje detaljima, a poseban ugođaj gostoprimstva se primjenjuje u svakom pogledu.

Oblik trupa, veliki volumen krme i drugi elementi, povrh prekrasnih zaobljenih linija, daju LY 650 upečatljivi vanjski izgled bez presedana. Suradnja s talijanskim dizajnerskim studijem za jahte Nuvolari Lenard*1 je rezultirao naprednim dizajnom i udobnim unutarnjim prostorom za život koji ilustrira visoku kvalitetu u svakom detalju. Povrh toga, želeći postići plovidbu koja ostvaruje uzbudljive performanse Lexusa, trup ove jahte je izrađen od laganog kompozitnog materijala visoke krutosti koji kombinira CFRP (plastika ojačana ugljičnim vlaknima) i GFRP (plastika ojačana staklenim vlaknima), te je razvijena u suradnji s Marquis Yachts LLC*2. K tome, LY 650 je opremljena LY-Linkom, naprednom tehnologijom povezivanja za brodove koja u stvarnom vremenu dijeli informacije i osigurava nadzor nad pojedinim funkcijama broda.

LY 650 je izgrađen u suradnji s majstorima brodogradilišta Marquis Yachts u gradu Pulaski, u Wisconsinu, u SAD. Počevši s proizvodnjom LY 650, Marquis Yachts je uveo slavni Toyota Production System u svoje proizvodne procese radi poboljšanja produktivnosti i kvalitete rada. Ova nova jahta će se pojaviti na Međunarodnom salonu brodova u Fort Lauderdaleu, na Floridi od 30. listopada do 3. studenog 2019.

Predsjednik Akio Toyoda je komentirao: „LY 650 simbolizira poduhvat koji je Lexus, koji stremi biti prepoznata marka luksuznog načina života, poduzeo da bi krenuo dalje od proizvodnje automobila. Zajednički tim Toyote i Marquis Yachts uveo je Toyota Production System u pogon za proizvodnju brodova radi poboljšanja produktivnosti i kvalitete. Na taj način je omogućeno da Lexusova filozofija „CRAFTED“ predviđanja gostoljubivosti i pažljive brige o detaljima postane stvarnost u obliku luksuzne jahte. Istinski se veselim vidjeti napredni i visokovrijedni LY 650 kako prikazuje svoju ljepotu na morima širom svijeta. Kao kompanija za mobilnost, istražujemo nove mogućnosti za mobilnost čak i na moru.“

 

IZNOVA IZRAŽAVAJUĆI LEXUSOV DIZAJNERSKI JEZIK U OBLIKU JAHTE OD 65 STOPA

 

LY 650 flybridge jahta zadržava privlačnu formu i prekrasne zaobljene linije Lexus Sport Yacht Concepta te je istovremeno elegantan i sportski. Njegov snažni i naglašeni pramac, kao i dinamični trup koji se ponosi jednom od najvećih širina u svojoj klasi, ponosno naglašavaju nastup LY 650, dok njegova krovna linija nalik na coupe te naglašeni oblici na krmi odaju njegove visoke plovne performanse.

Ova pionirska jahta nudi mogućnost odabira trupa u dvije boje koje naglašavaju njegov jedinstveni oblik te preuzimaju sliku Lexus Sports Yacht Concepta iz 2017. Metalni naglasci na pramcu, bočnim prozorima i otvorima za zrak u obliku slova L stvaraju znamenitu sliku Lexusove jahte.

Unutrašnjost objedinjuje napredni dizajn i omotenaši (japanska gostoljubivost koja iskreno i srdačno predviđa i ispunjava potrebe gostiju) u nastojanju postizanja visoke kvalitete koja je nepogrešivo Lexusova i odlikuje se svijetlim unutarnjim prostorom pretežno u bijeloj boji čime se postiže dojam otvorenosti, dok korištenje zaobljenih linija i maštovite rasvjete pružaju ugodni osjećaj obuhvaćenosti.

Učinkovito iskorišteni prostor u salonu otkriva dva upravljačka sjedala i sofe usmjerene prema naprijed te galeriju u stražnjem kraju. Ispod salona su tri elegantne kabine visine preko dva metra, svaka sa zasebnim zahodom i tušem.

IZUZETNE PERFORMANSE I TIHI RAD, U SKLADU SU ULOGOM MORSKOG PREDVODNIKA

 

Radi postizanja zadivljujućih performansi kakve očekujemo od Lexusa, LY 650 je pažljivo oblikovan i izgrađen kako bi pružao udobnost u plovidbi, kao i dinamički odziv na zakret kormilom u bilo kojoj situaciji na moru.

Pogonski sklop čine dva motora Volvo Penta® IPS*3 (1350/1200/1050). Njihovom integracijom putem jedinstvenog oblika trupa ispod vodne linije, ostvarenog primjenom računalnim modeliranjem dinamike fluida, Lexus je uspio postići ne samo veliku izlaznu snagu i malu potrošnju goriva, nego i izuzetnu stabilnost u plovidbi i okretnost. LY 650 se ponosi i nizom funkcija za pomoć kao što su upravljanje joystickom, zadržavanje broda na mjestu te funkcijom automatskog namještanja flapsova.

Trup ispod vodne linije i gornji dio trupa su izrađeni od CFRP radi male težine i velike krutosti, što pridonosi izuzetnim performansama pri velikim brzinama i ugodnoj plovidbi. Sendvič paneli sa odličnim svojstvima zvučne izolacije se koriste u glavnim zidovima radi kvalitetnog prigušenja zvuka i neometanog odvijanja razgovora.

IZUZETNO KORISNIČKO ISKUSTVO ZAHVALJUJUĆI NAPREDNOJ TEHNOLOGIJI

LY-Link, napredna tehnologija za povezivanje broda, dijeli i pruža razne informacije u stvarnom vremenu. Ova tehnologija se može koristiti za nadzor broda i slanje obavijesti putem SMS poruka u slučaju otkrivanja nepravilnosti. Osim toga, ona povećava komfor jer omogućava korisnicima daljinsko pametnim telefonom uključivanje i isključivanje sustava kao što su klima uređaj na brodu i svjetla.

Iz upravljačkog sjedala, dizajn i funkcionalnost su isprepleteni zahvaljujući elegantnoj ploči s instrumentima s upravljanjem dodirnim zaslonom.

Dostupan je i posebno krojeni Mark Levinson® Surround Sound System sa subwooferima koji stvara zvučni prostor u salonu kvalitetom dostojan koncertne dvorane.

MAJSTORSTVO VISOKE KVALITETE I UTKANA KVALITETA TOYOTA PRODUCTION SYSTEMA

LY 650 proizvode vrhunski vješti majstori u LY 650 u Marquis Yachts u Wisconsinu. Njihovo ogromno brodograđevno iskustvo i majstorstvo takumi se očituju u svakom ručno izrađenom, po želji bojanom trupu, koji se proizvodi vrhunskom preciznošću koja se primjenjuje u postupcima strojne obrade i zavarivanja. Fino izrađeni detalji su učiti u okovima od nehrđajućeg čelika koji se posebno izrađuju za svaki brod u vlastitoj radionici uz takumi zavarivanje, obilato korištene posebno krojene i obrađene obloge od punog drva kao i posebno oblikovani namještaj te ručno šivane presvlake sjedala.

S početkom proizvodnje LY 650, Marquis Yachts je usvojio slavni Toyota Production System, s posebnom pažnjom posvećenom postavljanju snasti, te aktivnosti neprekidnog unapređenja koje se provode radi poboljšanja učinkovitosti i daljnjeg podizanja kvalitete.