1. Discover lexus
  2. Lexus: pouzdano broj jedan po pouzdanosti
ODABERITE

Lexus: pouzdano broj jedan po pouzdanosti

  • Lexus je sedmi put proglašen najpouzdanijom markom u britanskom godišnjem časopisu What Car? istraživanju
  • Lexus je postigao 98,3% u istraživanju koje je obuhvatilo 32 marke i 178 modela
  • Prva generacija NX-a postigla je 99,8%, a slijedi ga potpuno novi NX s 99,4% i UX s 99,3%

Moda dolazi i moda odlazi, ali sa svakom godinom koja prođe Lexusova pouzdanost ostaje nepromijenjena. Trajna kvaliteta njegovih vozila još je jednom potvrđena ljestvicom broj jedan u godišnjem časopisu What Car? Istraživanje pouzdanosti po sedmi put.

Claire Evans, What Car? urednik potrošača i osoba koja stoji iza istraživanja, rekao je sljedeće: "Ako vam je pouzdanost prioritet, Lexusov model je najbolji izbor. Ne samo da njegovi modeli rijetko pogriješe, nego i kada se pogriješe, njegovi zastupnici rješavaju sve probleme brzo i bez troška za vlasnike. Marka je ta koja prednjači na polju pouzdanosti."

Gotovo 22 000 vozača sudjelovalo je u istraživanju vodećeg potrošača i platforme za kupnju automobila u UK 2023. o automobilima koji imaju najbolje i najgore rezultate kada je riječ o greškama. Rezultati, koji su obuhvatili 32 marke i 178 različitih modela starih do pet godina, pokazali su da je Lexus postigao neusporedivu ocjenu od 98,3 posto, uzimajući u obzir ne samo broj problema koji su se pojavili, već i koliko je vremena trebalo da se isprave te troškovi popravaka.
Lexus je briljirao u kategorijama istraživanja, ponajviše u klasi obiteljskih SUV-ova gdje je prva generacija NX bila na vrhu s 99,8 posto; potpuno novi, trenutni NX drugi s 99,4 posto; a UX treći s 99,3 posto. Lexus RX zauzeo je drugo mjesto među velikim SUV vozilima s 98,6 posto. Sve su to full hibridni električni modeli – tehnologija pogonskog sklopa za koju je anketa pokazala da je najpouzdanija i najjednostavnija za popravak kada se pojavi problem.
Lexus IS limuzina možda više nije u prodaji, ali vlasnici još uvijek cijene njegovu izdržljivost: bio je na vrhu klase izvršnih automobila s rezultatom od 98 posto.