1. Discover Lexus
  2. Potpuno novi Lexus LBX osvojio svoje prve velike europske nagrade
ODABERITE

Potpuno novi Lexus LBX osvojio svoje prve velike europske nagrade

  • Lexusov potpuno novi revolucionarni kompaktni crossover dobiva svoje prve velike europske nagrade, osvajajući What Car? u kategorijama za automobil godine i mali SUV godine.
  • Lexus sedmu godinu za redom zadržava What Car? nagradu za pouzdanost.

Lexus LBX dobio je svoja prva velika europska priznanja, osvojivši nagradu vodećeg automobilističkog časopisa What Car? za automobil godine i mali SUV 2024. godine.

Ove prestižne nagrade najavljuju dolazak modela za koji se očekuje da će promijeniti pravila igre za Lexus, odvodeći ga na novi tržišni teritorij u Europi s potencijalom ubrzanja prodaje i privlačenja mnogih kupaca.

Lexus je također zadržao svoju potpunu dominaciju u nagradi za pouzdanost, osvojivši tu čast sedmu godinu za redom.

Steve Huntingford, urednik časopisa What Car?, sa sjedištem u Velikoj Britaniji, rekao je: “ What Car? titula automobila godine rezervirana je za model koji je najviše utjecao na promjene na tržištu proteklih 12 mjeseci, a ove godine to je Lexus LBX. Unatoč natjecanju na iznimno konkurentnom tržištu malih SUV-ova, bolji je od svakog rivala, ne samo zato što je to prvi automobil u klasi koji kombinira hibridnu učinkovitost s luksuzom velikih automobila već u vrijeme kada se čini da cijene vrtoglavo rastu, nudi ove prednosti po nevjerojatno primamljivoj cijeni.”
Osvrnuvši se na nagradu za pouzdanost, nastavio je: “Za razliku od drugih What Car? kategorija nagrada, ova nije zahtijevala raspravu jer je u našem najnovijem istraživanju pouzdanosti Lexus završio na vrhu, sedmu godinu zaredom. Ne samo da su njegovi automobili među najpouzdanijima koje možete kupiti, već su i trgovci rješavali nekoliko grešaka koje su se pojavile na automobilima, vrlo brzo, učinkovito i bez naplate bilo kojem od vlasnika Lexusa. Uz sestrinsku marku Toyota koja je završila na drugom mjestu u izboru, jasno je da su ti standardi na razini cijele tvrtke.”

Primajući nagradu za automobil godine, Chris Hayes, direktor Lexusa u Ujedinjenom Kraljevstvu, rekao je: „Ova će čast biti izvor velikog ponosa i uzbuđenja za sve koji su sudjelovali u izradi LBX-a, od glavnog inženjera do timova koji rade na proizvodnoj liniji. Njome se nagrađuju ogromni napori uloženi u izradu malog automobila koji je uistinu vrhunski u svakom pogledu i autentično Lexusov proizvod.

“Nije bilo kompromisa. LBX ima sav luksuz izrade, visoku kvalitetu i prepoznatljivo iskustvo vožnje koje ćete pronaći u svakom automobilu koji nosi našu oznaku.”