1. Discover Lexus
  2. Lexus LBX završava svoj glavni debi
ODABERITE

Lexus LBX

Nova zvijezda 80. venecijanskog međunarodnog filmskog festivala
  • Lexus LBX završava svoj glavni debi na 80. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji
  • Revolucionarni crossover dijelio je svjetla crvenih tepiha s velikim imenima iz svijeta kinematografije tijekom Lexusove sedme godine zaredom kao službenog automobila festivala
80. Međunarodni filmski festival u Veneciji – La Biennale di Venezia – dosegao je svoj vrhunac u subotu, tradicionalnom dodjelom nagrada, uključujući i željenog Zlatnog lava za najbolji film. Dok je festival slavio vodeća filmska dostignuća iz cijelog svijeta, Lexus je bio ponosan što je sedmu godinu zaredom ispunio svoje dužnosti službenog dobavljača automobila – uloga koja mu je omogućila da predstavi svoju novu "zvijezdu", LBX.
Ovaj potpuno novi elektrificirani "prijelomni crossover" dijelio je svjetla crvenih tepiha s nekim od najpoznatijih imena svjetske kinematografije. Među poznatim licima našli su se redatelji Wes Anderson, Roman Coppola i Liliana Cavani, te glumci Adam Driver, Caterina Murino – “kuma” ovogodišnjeg festivala – Patrick Dempsey, Charlotte Rampling i Carla Bruni.
Luksuzni kompaktni SUV LBX otvorit će važno novo tržište za marku: dizajniran za europsko tržište, predstavlja ležerno elegantan stil koji će odjeknuti među mlađom bazom kupaca. U Veneciji mu se pridružila flota Lexusovih elektrificiranih modela, uključujući RX hibrid s turbopunjačem, NX plug-in hibrid i potpuno električni RZ, koji je bio spreman prevoziti VIP goste do i od projekcija i događaja na venecijanskom Lidu. Ovim se vozilima pridružio potpuno novi LM, Lexusov novi "luxury mover" prijevoznik koji će se pridružiti europskoj ponudi kasnije ove godine.
Paolo Moroni, direktor Lexusa Italija, rekao je: “Bili smo počašćeni prisustvovanjem festivalu već sedmu godinu. Kako bismo ovu jedinstvenu prigodu učinili još nezaboravnijom, mogli smo pridonijeti vlastitoj zvijezdi, novom LBX-u, automobilu koji je dizajniran za novu publiku koja cijeni luksuz, dizajn i održivost.”