1. Discover lexus
  2. Lexus zadržao titulu premium SUV-a na Auto Express New Car Awards
ODABERITE

Lexus zadržao titulu premium SUV-a na Auto Express New Car Awards

Lexus NX je drugu godinu zaredom okrunjen titulom Premium SUV-a srednje veličine na Auto Express New Car Awards.

Najavljena na dodjeli nagrada u Londonu, ta čast potvrđuje vodeći status NX-a u jednom od najžešćih natjecanja premium tržišnih segmenata.

Steve Fowler, glavni urednik Auto Expressa, rekao je: “Najnoviji NX jedan je od najboljih Lexusovih modela koje smo ikada vozili.

“Sve tradicionalne Lexusove osobine prisutne su i ispravne – briljantno je izgrađen i velikodušno opremljen s jamstvom do 10 godina. Ali ovaj najnoviji model također je jako dobar za vožnju i ima učinkovitost koju kupci velikih SUV-ova također zahtijevaju.”

Druga generacija NX-a, lansirana u Ujedinjenom Kraljevstvu početkom 2022., označila je početak novog poglavlja u Lexusovom dizajnu, elektrificiranim pogonskim sklopovima i naprednim tehnologijama. Asortiman uključuje i hibridni električni NX 350h i plug-in hibridni električni 450h+. Lexusov PHEV nadmašuje konkurentske sustave održavajući visoku učinkovitost kada se baterija isprazni; za razliku od konkurentskih modela koji prema zadanim postavkama koriste svoj motor s unutarnjim izgaranjem, NX 450h+ automatski se prebacuje na hibridni pogon sa samopunjenjem.

NX se dodatno ističe Lexusovim dizajnom usmjerenim na čovjeka, predanošću omotenashi gostoljubivosti i prepoznatljivom takumi umijećem, uz potporu iznimne korisničke službe.