1. Discover lexus
  2. POTPUNO NOVI LEXUS NX 450h+ PROGLAŠEN NAJBOLJIM PLUG-IN HIBRIDNIM VOZILOM GODINE U UJEDINJENOM KRALJEVSTVU
ODABERITE
POTPUNO NOVI LEXUS NX 450h+

PROGLAŠEN NAJBOLJIM PLUG-IN HIBRIDNIM VOZILOM

  • Lexus NX 450h+ proglašen je plug-in hibridnim vozilom godine prema anketi vodećeg britanskog automobilskog časopisa „What Car?”
  • Članovi žirija tako su odlučili nakon što su se složili da se radi o elektrificiranom automobilu u kojem se može uživati „bez kompromisa”
  • Isto tako, Lexus LC 500 kabriolet proglašen je najboljim luksuznim kabrioletom i „neopisivo poželjnim” automobilom
     

Lexus NX 450h+ proglašen je najboljim plug-in hibridnim vozilom godine prema rezultatima ankete prestižnog automobilskog časopisa „What Car?”.

Ova nagrada potvrda je uspješnog početka za potpuno novi premium SUV model srednje veličine, prvi plug-in hibridni električni model marke Lexus. Časopis „What Car?” priznanje je odao i kabrioletu Lexus LC 500 i dodijelio mu titulu najboljeg kabrioleta u klasi luksuznih vozila.

Evo što je Steve Huntingford, urednik časopisa „What Car?” kazao i koje je riječi hvale imao za Lexus: „Lexus NX svakako posjeduje neke od dosad najboljih aduta koji bi vozače mogli potaknuti da prijeđu na „zeleno rješenje”. Doseg vozila samo na električni pogon je velik, što znači manje troškove za vozače, a zbog nižih poreznih stopa privlačan je i tvrtkama za poslovne potrebe. NX je dobar i ugodan za vožnju, a unutrašnjost mu je besprijekorna. Ukratko, Lexus je dokazao da je vožnja elektrificiranog automobila bez potrebe za prihvaćanjem kompromisa ostvariva i moguća.”

Vezano uz nagradu koju je osvojio kabriolet LC 500 Huntingford je dodao: „V8 motor modela LC 500 glazba je za uši, kako pri žustrijoj vožnji po autocesti tako i tijekom „zujanja” po gradu. Osim toga, s podignutim krovom i dok vozite optimalnom brzinom, LC puno bolje prigušuje buku prolaska vjetra od konkurenata. Kad se tome pridoda izgled konceptnog automobila i prekrasna unutrašnjost koja kao da ne pripada „ovozemaljskom svijetu”, ovaj je automobil neopisivo poželjan.”

Lexus NX 450h+ model ispisuje novo poglavlje u povijesti marke Lexus, s novim pravcima u dizajnu, novim pogonskim sklopovima i značajnim poboljšanjima dinamičkih performansi. Tehnološke inovacije obuhvaćaju vrhunsku multimedijalnu opremu i opremu za povezivanje te poboljšane sustave za aktivnu sigurnost i pomoć pri vožnji Lexus Safety System+.

Lexus je iskoristio vodeću poziciju na tržištu premium vozila kad je u pitanju tehnologija proizvodnje hibridnih vozila i proizveo je novi pogonski sklop za NX 450h+ koji je izvrstan u svakom pogledu. Plug-in sustav, s elektromotorima i baterijom, proizvodi maksimalnu snagu od 309 DIN ks / 227 kW, što omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,3 sekundi. Istovremeno, emisije CO2 iznose između 21 i 25 g/km, a potrošnja goriva iznosi od 0,9 do 1,1 l/100 km i među najboljima je u klasi.

Zahvaljujući snažnoj, litij-ionskoj bateriji koja se može puniti te iznimno učinkovitom pogonskom sklopu, Lexus NX 450h+ također jamči značajno veći doseg u načinu samo na električni pogon: od otprilike 70 – 74 km u kombiniranom ciklusu vožnje, pa sve do 89 – 97 km u ciklusu gradske vožnje, što je otprilike dvostruko veći doseg od konkurenata iz tog segmenta.

Lexus se pri proizvodnji kabrioleta LC 500 držao slogana „ultimativne ljepote” i stvorio automobil koji uspješno nanovo utjelovljuje nagrađivan dizajn vodećeg modela marke, modela LC coupé. Zahvaljujući sofisticiranoj aerodinamičnosti i kvaliteti izrade bez premca te besprijekornom mehanizmu sklopivog mekog krova, automobil ima snažne, elegantne linije, a putnicima jamči potpuno udobnu vožnju, kako s podignutim tako i sa spuštenim krovom. Uz manja ugađanja zvuka ispuha i V8 motora s prirodnim usisom, model je uz posebno iskustvo pri vožnji dobio i posebnu dimenziju zvuka.

Povodom osvajanja nagrade Chris Hayes, direktor Lexusa u Ujedinjenom Kraljevstvu, je izjavio: „Potpuno novi NX 450h+ ključan je model za našu marku jer predstavlja predložak, prvi je primjerak kako će vozila marke Lexus izgledati u budućnosti, vozila koja će podići na još višu razinu ljestvicu zadovoljstva kupaca, učinkovitosti u pogledu zaštite okoliša i kvalitete općenito. Osvajanjem nagrade automobila godine naš je prvi plug-in hibridni električni model već na početku ostvario uspjeh, na veliko oduševljenje svih iz tvrtke Lexus. Isto tako, nagrada za kabriolet LC 500 odraz je dizajnerske i inženjerske izvrsnosti karakteristične za našu tvrtku.”