1. Discover Lexus
  2. SURADNJA LEXUSA I POZNATOG HRVATSKOG MODNOG BRENDA KLISAB
ODABERITE
SURADNJA LEXUSA I POZNATOG

HRVATSKOG MODNOG BRENDA KLISAB

Višestruko nagrađivani modni brend Klisab održao je svoju prvu samostalnu modnu reviju, predstavivši kolekciju FALLFALL6. Riječ je o kolekciji kojom su dizajneri Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić, uz nove kreacije za žene, prvi put predstavili i Klisab liniju za muškarce.

Dio kolekcije čini i linija DENIMDENIM koju je Klisab razvio uz podršku Lexusa. Taj dio kolekcije u cijelosti je nastao upcyclingom nošenoga jeansa, iza čije izrade u proizvodnom procesu ostaje minimalna količinu otpada. 

Upravo je ekološka i održiva komponenta bila povod da se u ovu modnu priču uključi i Lexus Hrvatska, prepoznavši zajedničke vrijednosti koje premium auto brend dijeli s Klisabom. To su majstorstvo izrade, odgovornost prema okolišu i osjećaj luksuza koji izazivaju.

Cjelokupan Lexusov proizvodni proces temelji se na standardu izvrsnosti i vrhunskom umijeću Takumi majstora. Filozofija Lexusa je da daje profinjen ljudski dodir svakom aspektu razvoja, dizajna i proizvodnje, a iste atribute ima i Klisab DENIMDENIM linija, odjeća nastala ručnom izradom u patchwork tehnici prepoznatljivoj za ovaj brend.

Sakoi, traperice, jakne i suknja iz ove linije nastali su upcyclingom traper hlača, a taj postupak kreativnog ponovnog korištenja dizajneri su odabrali jer ostvaruje proizvode dodane vrijednosti bez ikakvog daljnjeg štetnog utjecaja na okoliš. Jeans je odabran kao jedan od najizdržljivijih materijala čime se jamči trajnost upcycling proizvoda i istovremeno izbjegava proces izvorne proizvodnje jeansa koji je vrlo štetan za okoliš.

Na izazov kreiranja vrhunskog proizvoda s minimiziranim štetnim utjecajem na okoliš uspješno odgovara i Lexus nudeći hibridne i plug-in hibridne modele koji su ekološki odgovorni, a istovremeno ne kompromitiraju osjećaj luksuza i sigurnosti pri vožnji.

Održiva kolekcija DENIMDENIM premijerno je predstavljena u sklopu modne revije brenda Klisab u Hali Zagreb, a tom prilikom uzvanici su, osim nove kolekcije, mogli razgledati i Lexus NX 450h+. Model je to koji je otvorio novo poglavlje brenda Lexus, uz moto „Osjetite više u svakom trenutku“.
 

VIŠE O LEXUS NX:

Potpuno novi Lexus NX je puno više od samo druge generacije Lexusovog luksuznog SUV-a srednje klase - on predvodi nove smjerove u dizajnu i pogonskim sklopovima, uključujući prvi Lexusov Plug-in Hybrid model, kao i veliki iskorak u dinamičkim performansama koje pružaju jaču i dojmljiviju vezu između vozača i automobila, uz Lexusov pečat vožnje (Lexus Driving Signature).

Lexus NX je, isto tako, prvi model s novom multimedijskom platformom koja podiže povezivanje, prikaz podataka i praktičnost na sasvim novu razinu te koristi pogodnosti širenja obuhvata i funkcionalnosti sljedeće generacije sustava aktivne sigurnosti i pomoći vozaču Lexus Safety System+ koji pomaže u izbjegavanju još opsežnijeg niza opasnih situacija i smanjuje opterećenje vozača.

Lexus mijenja definiciju segmenta luksuznih SUV-ova srednje klase automobilom koji je temeljito obnovljen – čak 95% dijelova vozila je novorazvijeno.

Izvorni NX, predstavljen 2014. godine je postao najprodavaniji Lexusov model, pri čemu je većini kupaca to bio prvi Lexususov automobil. Trenutno na NX otpada otprilike jedna trećina Lexusove prodaje u Europi. Novi Lexus NX stvoren je za još veće dosege, u Hrvatsku stiže s novim i poboljšanim elektrificiranim pogonskim sklopovima najboljih performansi i najvećom učinkovitošću u klasi. Osim toga u novom NX-u ugrađen je niz novih tehnologija koje svaku vožnju čine sigurnijom, povezanijom i ispunjenom užitkom. Dodatna bezbrižnost za svakog vlasnika Lexusa je i 10 godina jamstva na hibridnu bateriju te do 10 godina jamstva uz Lexus Relax.