1. Discover lexus
  2. LEXUS NA CRVENOM TEPIHU MEĐUNARODNOG FILMSKOG FESTIVALA U VENECIJI
ODABERITE
LEXUS NA CRVENOM TEPIHU

MEĐUNARODNOG FILMSKOG FESTIVALA U VENECIJI

  • Šestu godinu zaredom Lexus je službeni automobil 79. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji – La Biennale di Venezia
  • Potpuno novi luksuzni SUV Lexus RX ima glavnu ulogu na crvenom tepihu
  • Festival koji svake godine privuče svjetski poznate glumce, slavne osobe i kreativce održava se u Lido di Venezia od 31. kolovoza do 10. rujna 2022.
     

Lexus ponovno potvrđuje svoje bliske veze sa svijetom filma i umjetnosti te je već šestu godinu zaredom službeno vozilo 79. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji – La Biennale di Venezia. Jedno od najpoznatijih svjetskih kinematografskih događanja održava se od 31. kolovoza do 10. rujna, a u glavnoj ulozi je potpuno novi luksuzni SUV Lexus RX.   

Lexus RX bit će istaknut na svim događajima na crvenom tepihu tijekom festivala koji se održava u Lido di Venezia. Prvo takvo događanje bilo je sinoćnje otvorenje festivala – svečanost prepuna poznatih iz svijeta filma. Flota Lexus vozila koja je uključivala RX, NX, ES i UX bila je zadužena otpratiti zvijezde do crvenog tepiha pa su tako vrhunski Lexus Electrified doživljaj mogli iskusiti glumci poput Julianne Moore, Catherine Deneuve, Tesse Thompson, Rocije Morales i Regé-Jeana Pagea. 

U sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji bit će također održana i talijanska nacionalna premijera novog modela RX, vozila koje savršeno izražava kvalitetu izrade, tehnologije i inovacije – vrijednosti koje Lexus dijeli s najslavnijim svjetskim filmskim stvarateljima.

Lexusova kontinuirana podrška festivalu odražava sve sličnosti filmske i auto industrije. Obje su dugo bile inspirirane željom ljudima proširiti horizonte kroz putovanja, vrijeme i nova iskustva. Baš kao što kino pruža jedinstveni medij za stvaranje nezaboravnih trenutaka, tako i Lexus nastoji pružiti uzbuđenje svojim inovativnim i pionirskim duhom. Isto tako, ambijent Venecije pruža još jednu inspirativnu poveznicu. Ovaj jedinstveni, čarobni grad stvara nezaboravne uspomene, a pritom ulaže velike napore u održivost.

Lexus RX će diljem Europe biti službeno predstavljen krajem godine, a riječ je o tehnološkom iskoraku s Lexusovim prvim hibridom usmjerenim na performanse, modelom turbo RX 500h s DIRECT4 s kontrolom pogonskog momenta na svim kotačima. Ovaj model bit će predstavljen uz prvi plug-in hibridni električni model RX, RX 450h+ i novi premium hibridni električni model RX 350h.

„Uzbuđeni smo i ponosni što smo se vratili u Veneciju i što na ovom poznatom događanju imamo čast pokazati vrijednosti koje odlikuju našu marku,” rekao je Maurizio Perinetti, direktor kompanije Lexus Italija. „Ovo je prestižna pozornica za premijeru potpuno novog modela RX. Nadamo se da će festival i njegova publika prepoznati i cijeniti dizajn, kvalitetu, tehnologiju i brigu za okoliš – sve što novi RX čini još jednim vrhunskim Lexus iskustvom.”