1. Discover Lexus
  2. Lexus je službeni automobilski partner završnice natjecanja Davis Cup by Rakuten 2022.
ODABERITE
AUTOMOBILSKI PARTNER

DAVIS CUP BY RAKUTEN 2022

Lexus je službeni automobilski partner završnice natjecanja Davis Cup by Rakuten 2022.

  • Lexus je i ove godine službeno vozilo teniskog natjecanja
  • Finale se igra u Malagi od 22. do 27. studenoga
  • Grupna faza igra se od 13. do 18. rujna u Bologni, Glasgowu, Hamburgu i Valenciji
  • Na glavnoj pozornici bit će RX hibrid, NX Plug-in hibrid, potpuno električni RZ i UX hibrid

Lexus je glavni partner završnice natjecanja Davis Cup by Rakuten 2022. Ove godine grupna faza natjecanja se igra u Bologni, Glasgowu, Hamburgu i Valenciji od 13. do 18. rujna, a mečevi u fazi ispadanja igrat će se u Malagi od 22. do 27. rujna.

Postoji istinska veza između Lexusa i Davis Cupa, s obzirom na to da i ljubitelji tenisa i vlasnici Lexusa teže jedinstvenim, luksuznim i nezaboravnim doživljajima. S naglaskom na viziju „Lexus Electrified“ koji odražava trajnu viziju održivosti ove marke, partnerstvo s Davis Cupom je sinergija energije na jednom od najuzbudljivijih teniskih turnira u svijetu i vrhunskog iskustva vožnje Lexusovih elektrificiranih modela.

Na središnjoj pozornici turnira bit će izloženi RX hibrid, NX Plug-in hibrid, potpuno električni RZ i UX hibrid. Na mečevima u Španjolskoj i Italiji pojavit će se nova generacija modela Lexus RX, a na mečevima u Njemačkoj i Velikoj Britaniji bit će izložen Lexus RZ. Lexus će kao službeni automobil Davis Cupa tijekom turnira biti zadužen i za prijevoz igrača i reprezentacija iz 16 država.

Davis Cup by Rakuten pokrenut je 1900. godine, a danas je to najveće godišnje sportsko natjecanje reprezentacija. Godine 2022. ekipe iz čak 143 države natječu se na više razina, od regionalnih turnira do završnice. U grupnoj se fazi natječe 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine od po četiri reprezentacije koje igraju po kružnom sistemu. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje u četvrtfinale. Novi format finala obuhvaća pauzu od 9 tjedana između grupne i nokaut faze.

Hrvatska reprezentacija nositelj je ovogodišnjeg natjecanja, a osim što su 2021. i 2016. godine igrali finale, naši tenisači Davis Cup su osvojili 2018. i 2005. godine. Hrvatska reprezentacija grupnu fazu igra u Bologni gdje će im društvo na terenu praviti potpuno novi Lexus RX.

„Davis Cup je jedno od najcjenjenijih sportskih natjecanja u svijetu, s jedinstvenim formatom igranja u više europskih gradova. Sport, a posebno tenis, prilika je da se pod istim krovom okupe vrhunski sportaši i navijači od kojih mnogi traže luksuzna i jedinstvena iskustva. Lexus kao brend dijeli s njima tu sklonost nevjerojatnoj posvećenosti kvaliteti izrade, nenadmašnom luksuzu i nezamjenjivim doživljajima“.

Pascal Ruch, potpredsjednik Lexus Europe

„Velika je povlastica ponovo dobiti podršku Lexusa. Ovogodišnja se priredba organizira na više lokacija u četiri zemlje, a Lexus ponovno potvrđuje fantastične sposobnosti upravljanja, uslužnosti i profesionalnosti. Uvjereni smo da će najbolji igrači svijeta kao i do sada biti oduševljeni Lexusovim performansama na ovom natjecanju“.

David Ferrer,  direktor finala Davis Cupa