1. Discover lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
  4. Lda finalists
ODABERITE
LDA 2017

OBJAVLJENI FINALISTI LEXUSOVE NAGRADE ZA DIZAJN

Tvrtka Lexus International objavila je 12 finalista Lexusove nagrade za dizajn 2017. Ovo natjecanje dizajnera pokrenuto je 2013. kako bi se potaknule ideje neophodne za stvaranje bolje sutrašnjice, a sada Lexus obilježava 5. obljetnicu ovog međunarodnog natjecanja koje podupire ambiciozne dizajnere i izumitelje diljem svijeta. Za Lexusovu nagradu za dizajn 2017. prijavljena su 1152 rada iz 63 zemlje, a tema je bila „Yet“ (A ipak).

Tema YET kao filozofski temelj Lexusovih inovacija naročito je prigodna za 5. obljetnicu ovog događanja tvrtke Lexus. „Yet“ nadahnjuje pronalaženje sinergijskih učinaka spajajući naizgled nespojive ciljeve – primjerice, prostran, a ipak aerodinamičan oblik. „Yet“ usklađivanjem proturječnih elemenata pomiče vizionarske granice progresivnog dizajna i tehnologije i na svijet donosi nevjerojatna nova iskustva.

U studenom 2016. skupina svjetski priznatih dizajnera i kreativnih mentora okupila se radi ocjenjivanja radova. Nakon procjene prema strogim kriterijima i iscrpne rasprave članovi žirija odabrali su 12 finalista.

Od tih 12 finalista četvero navedenih u nastavku odabrano je za izradu prototipa svojih dizajna, a mentori su im pritom bili svjetski priznati izumitelji.

Za kreativno usmjeravanje prethodno spomenuta četiri finalista organizatori Lexusove nagrade za dizajn 2017. angažirali su četiri renomirana mentora: arhitekte i interdisciplinarne dizajnere tvrtke Neri & Hu, dizajnera Maxa Lamba, dizajnericu/arhitekticu Elenu Manferdini i umjetnike/arhitekte tvrtke Snarkitecture. Svi su oni mentorirali i prošlogodišnje finaliste.

Četiri razvijena prototipa bit će predstavljena na Lexusovoj izložbi na ovogodišnjem Milanskom tjednu dizajna, a prezentacijski će odbori predstaviti i dizajne ostalih osam finalista. Događanje će se održati od 3. travnja (dan za medije i predstavljanje nagrada) do 9. travnja. Finalisti će 3. travnja predstaviti svoje dizajne pred članovima žirija i međunarodnim medijima. Žiri će ocijeniti četiri prototipa i proglasiti dobitnika glavne nagrade te time završiti ciklus dodjele nagrada Lexusove nagrade za dizajn 2017.

Dodatne informacije i slike potražite na:
Web-mjestu Lexusove nagrade za dizajn: https://www.lexus-int.com/lexus-design-award
Instagramu: @lexusdesignaward
Službeni znakovi: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;