1. New Cars

RCF

OBLIKOVAN ZA TRKAĆU STAZU

Od

894975.0

Od
Kn 894.975
(sa PDV-om)

Sve navedene vrijednosti potrošnje goriva i emisije CO2 rezultat su laboratorijskih ispitivanja u skladu sa službenim EU propisima. One omogućavaju usporedbu među vozilima i mogu se ne podudarati s vrijednostima u svakodnevnoj vožnji

1/ Odaberite svoj motor
1/ Odaberite svoj motor

1 Opcije

1 Opcije

2/ Promjena modela
2/ Promjena modela

3 Opcije

3 Opcije

UPOZNAJTE RC F

Novi izgled RC F-a, koji sada izgleda oštrije i uzbudljivije nego ikada prije, nadahnut je trkaćim automobilima Lexus RC F GT3. Razvijen u našem tehničkom centru u blizini staze Fuji Speedway, ovaj se automobil odlikuje izvanredno krutom šasijom i ovjesom pripremljenim za utrke.

PROFINJEN IZGLED

Svaki dio RC F-a je promišljen do najmanje sitnice i tako daje izgled i aerodinamičke performanse automobila spremnog za trkaću stazu. Izbrušen do savršenstva u zračnom tunelu u japanskoj prefekturi Aichi, RC F je spreman uhvatiti se u koštac s bilo kojom cestom ili vremenskim uvjetima.

Sklopovi LED svjetala s integriranim dnevnim svjetlima, stražnji difuzor u boji karoserije, osvježeni oblik maske hladnjaka s većom mrežom i integrirana stražnja svjetla pružaju čišći, isklesaniji izgled. Trostruka rebra na prednjem spojleru stvaraju vrtlog oko branika i usmjeravaju zrak od prostora prednjih kotača, pridonoseći boljem osjećaju na upravljaču. Uvodnici zraka za kočnice na braniku i bočna potpora hladnjaka naglašavaju trkačko podrijetlo.

 

PROČITAJTE VIŠE O PROFINJENOM IZGLEDU

TAKUMI MAJSTORSTVO

Kako bi se postigao viši stupanj finoće površina u motoru V8 modela RC F, razvijeni su roboti s dvije ruke, a njihov je zadatak oponašati vještinu Lexusovih majstora Takumi. Na područjima koja roboti ne mogu dosegnuti, koristi se abrazivna pasta koja sadrži vrlo sitne čestice aluminija.

 

SAZNAJTE VIŠE OD LEXUSOVOM MAJSTORSTVU

UNAPRIJEĐENE PERFORMANSE

Stvoren za uzbudljive performanse, RC F je opremljen najsnažnijim motorom V8 koji je Lexus ikada izradio. Ispitan na velikim testovima kao što su 24-satna utrka na Nürburgringu i Pikes Peak Hill Climb u Coloradu, ovaj 5,0-litarski atmosferski motor postavlja nove standarde sirove snage.

Težina je smanjena bez ugrožavanja osjećaja elegancije i čvrstine ovog coupea. RC F uključuje elektronički sustav kontroliranog brzog starta (launch control) kao standard, omogućavajući vozačima ubrzavanje od 0 do 100 km/h za samo 4,5 sekundi. Posebno razvijene gume Michelin Pilot Sport 4S smanjuju podupravljanje, poboljšavaju bočno držanje i povećavaju trajnost u ekstremnim uvjetima. Smanjivanju težine automobila pridonijeli su i uvođenje aluminijskih nosača, šupljih cijevi, uparene usisne grane i manjeg kompresora klima uređaja.

SAZNAJTE VIŠE OD LEXUSOVIM F MODELIMA

MAŠTOVITA TEHNOLOGIJA

Mi u Lexusu spajamo tehnologiju i inovaciju radi osmišljavanja novih primjena. Pokazivači i mjerači na RC F-u predstavljaju dodatni iskorak temeljen na zadivljujućoj ploči s instrumentima superautomobila LFA. Prikazani pokazivači uključuju veliki brojač okretaja motora, digitalni i analogni prikaz brzine i monitor diferencijala s vektorskim prijenosom momenta. Povrh toga, vozači mogu očitavati G silu, temperaturu ulja i vode, potrošnju goriva, pa čak i koristiti štopericu.

 

SAZNAJTE VIŠE OD LEXUSOVOJ TEHNOLOGIJI

SIGURNOST

Saznanje da se vozite u jednom od najsigurnijih automobila ikada izrađenih ulijeva veliko povjerenje. Svi modeli RC F mogu biti opremljeni sustavom Lexus Safety System+ koji uključuje tehnologije koje pomažu u sprečavanju tri među najčešćim vrstama nesreća: sudar straga, nenamjerni izlazak iz voznog traka i nesreće koje uključuju pješake.

 

Prilikom svakog prestrojavanja, RC F nadzire vozila iza vas koristeći monitor mrtvog kuta, ili usporava koristeći dinamički tempomat s radarom ukoliko vozilo ispred koči. RC F se odlikuje i čitanjem prometnih znakova. Sustav automatskih dugih svjetala očitava vozila ispred, noću, a upozorenje za nenamjerno prestrojavanje pomaže u prolasku kroz zavoj ili u vožnji autocestom. Sustav predsudarne zaštite koristi radar s milimetarskim valovima u kombinaciji s kamerom koja može prepoznati čak i pješake, i upozorava kad vozač treba reagirati.

 

SAZNAJTE VIŠE O LEXUSOVOJ SIGURNOSTI

IZVEDBA TRACK

Aerodinamički potpis izvedbe Track nudi bolje prianjanje i preciznije upravljanje. Zahvaljujući lakšim naplatcima, karbonsko-keramičkim kočnim diskovima i čeljustima, izvedba Track ima značajnih 25 kg manje neovješenih masa samo na prednjem kraju automobila.

Crvena kožnata unutrašnjost je standardna oprema zajedno s umetcima od Alcantare na sjedalima i crvenim karbonskim oblogama. Ovaj automobil je u ponudi s dvije boje unutrašnjosti: Bijela Ultra i ekskluzivna mat siva Nebula.

GALERIJA MODELA RC F

Svaka slika priča priču. Ovdje započinje vaše istraživanje zapanjujućeg dizajna i impresivne izrade modela tvrtke Lexus.