tyres hero

VLASNICI

GUME

Lexus nudi optimalne gume za vaše uvjete vožnje kako bi osigurao najvišu razinu izvedbe i zaštite za vas i vaše putnike. Preporučujemo vam odabir samo originalnih Lexus guma koje su dizajnirane za vaš Lexus.

    tyres maximum performance

MAKSIMALNI UČINAK NA CESTI

Važno je da su vaše gume u dobrom stanju, tako da vi i vaši putnici budete sigurni na cesti. Stanje vaših guma također može utjecati na zaustavni put vašeg vozila na mokrom.

Prilikom odabira guma postoje mnogi čimbenici koje treba uzeti u obzir: držanje,vožnja na mokrom i suhom, stabilnost pri velikim brzinama, udobnost vožnje, razina buke, povratne informacije o putovanju i učinkovitost goriva. No, postoji jedna odluka koja je jednostavna: s Lexusom, odabrat ćete gumu posebno dizajniranu za vaš Lexus.

Kada se stanje vaših guma pogoršava,pogoršava se i upravljenje vozilom. Povećano trošenje utječe na zaustavni put vašeg automobila na mokroj cesti i ugrožava sigurnost vas i vaših putnika. Ali s pravim gumama, imat ćete potrebne razine prihvata za učinkovito upravljanje, kočenje i prijenos snage s motora.

LEXUS ZIMSKE GUME

 •     Tyres Performance M8

  LEXUS ZIMSKE GUME

  Postavljanje zimskih guma priprema vas za sve ono što vremenske prilike mogu donijeti. Zimske gume izrađene su od materijala koji ostaje savitljiv pri niskim temperaturama. Imaju duboko gazište kako bi raspršili vodu i bljuzgavicu, a također imaju i brojne male proreze koji poboljšavaju prijanjanje pri zaustavljanju, pokretanju i skretanju i značajno smanjuju zaustavni put vašeg automobila.

   Ova kombinacija omogućuje da se zimske gume prilagode kroz niz hladnih vremenskih uvjeta vožnje na mokrim, snježnim ili cestama pokrivenim ledom.

 • UČINCI ZIMSKIH GUMA NA ZAUSTAVNI PUT

  Snježne ceste
  Zimska guma ima poboljšani zaustavni put od 8m. Kočenje na snježnim cestama pri 30 km/h do zaustavljanja.
      Snowy Roads Graph Picture
  Ceste pokrivene ledom
  Zimska guma ima poboljšani zaustavni put od 11 m. Kočenje na snježnim cestama pri 20 km/h do zaustavljanja.
      Icy Roads Desktop
  Imajte na umu da gore navedeni dijagrami nisu izvučeni iz ljestvice. Ispitivanja kočenja izvršena su neovisno od strane britanske udruge proizvođača guma i dobavljača Tyresafe. Za daljnje informacije posjetite www.tyresafe.org
    tyres maintenence

ODRŽAVANJE GUMA

Čuvanje prije održavanja guma ne samo da štiti vašu sigurnost, već i ublažava vjerojatnost skupe popravke u budućnosti. Gume u dobrom stanju također su najisplativije, osiguravajući optimalnu razinu potrošnje goriva.

Otkrivajući znakove trošenja guma i adresiranjem, možete izbjeći dulje zaustavne puteve kočenja, akvaplaning i ispuhivanje guma. Zajednički pokazatelji uključuju niski tlak u gumama, djelomično gazište, vibracije na kolu upravljača, neuobičajene zvukove, sklonost povlačenju s jedne strane i loše upravljanje na mokrim cestama.

Ako prepoznate bilo koji od ovih znakova, posjetite najbližeg Lexus trgovca za provjeru guma. Da biste spriječili probleme vezane uz gumu, stručnjaci tvrtke Lexus preporučuju redovito provjeravanje tlaka u gumama za bilo kakve promjene, provjerite da dubina profila gaznoga sloja nikada nije niža od zakonitog minimuma od 1,6 mm i redovito kontrolirajte svoje gume ukoliko ima rezova, habanja ili utisnutih objekata.

    Tyres Performance M8 1920x1080new

LEXUS BRIGA O GUMAMA

LEXUS BRIGA O GUMAMA

Naši stručnjaci su zainteresirani da vas što prije vratimo na cestu. Dakle, ako naiđete na bilo kakve probleme s vašim originalnim gumama tvrtke Lexus, posjetite bilo kojeg Lexus trgovca u vašoj blizini za bezbrižnost. Naši stručnjaci moći će dijagnosticirati problem vaših guma i popraviti ili uraditi zamjenu.