Oil Change hero

OPTIMALAN UČINAK

PROMJENA MOTORNOG ULJA

Redovna promjena ulja je važna za nesmetan rad vašeg Lexusa. Lexus tehničari će odabrati pravo ulje za optimalne performanse vašeg Lexusa i ekonomičnost potrošnje goriva.

PROMJENA MOTORNOG ULJA VOZILA

Dok je izmjena motornog ulja standardni dio bilo kojeg Lexus servisa, vaša kilometraža određuje koliko će se redovito motorno ulje vašeg vozila morati mijenjati. Ako trebate dodatne informacije, posavjetujte se s Vašim željenim Lexus trgovcem za specijalizirane savjete.

    2018 lexus ownership key features

ZAŠTO MORAM MIJENJATI ULJE?

Zamjena ulja jednostavno uključuje uklanjanje starog ulja iz vašeg vozila i zamjenu novog, svježeg ulja. Taj je proces neophodan za produljenje životnog vijeka vaših elemenata motora, sprječavanjem bilo kakve topline uzrokovane trenjem i eventualnom korozijom. Također će osigurati da vaš uljni filtar i dalje spriječava velike i štetne čestice da uđu u motor.

KAKO ZAMIJENITI ULJE?

Kako biste osigurali da je vaša zamjena ulja ispravno završena i kako biste spriječili bilo kakvu štetu Lexusu, obratite se najbližem servisu kako biste sa našim obučenim stručnjacima dogovorili izmjenu ulja.

 • KAKO ČESTO TREBA MIJENJATI MOTORNO ULJE?

  Lexus vozila u kojima je potrebno 0w-20 sintetičko ulje odobreni su za produljene intervale promjene ulja od 10.000 km / 12 mjeseci. Ipak, redovito trebate provjeravati razinu ulja u vozilu i dopuniti ako je potrebno.

  Motori koji preporučuju mineralno ulje 5w-20 ili 5w-30, ali dopuštaju opcionalno korištenje 0w-20 sintetičkog ulja i dalje će zahtjevati 5,000 km / 6-mjesečno (ovisno što se dogodi prije) interval zamjene ulja ako se koristi 0w-20 ,

  Ako pogon vozila udovoljava standardnim kriterijima za "posebne radne uvjete", kao što su: terenska vožnja, vožnja po zemljanim cestama, vuča prikolice, česte kratke vožnje ispod 32˚F ili u praznom hodu; motorno ulje mora se zamijeniti u intervalima od 5000 km, bez obzira na vrstu ulja.

 • KOJE MOTORNO ULJE ODGOVARA MOM VOZILU?

  Motorno ulje koje trebate koristiti razlikuje se ovisno o motoru u vašem vozilu. Kako bi se osiguralo ispravno ulje kada se izvrši izmjena motornog ulja, preporučujemo da se obratite lokalnom zastupniku i dogovorite izmjenu ulja s našim obučenim stručnjacima.

 • KAKO ZAMIJENITI FILTAR ULJA?

  Uživajte u izvanrednoj razini skrbi i pažljivoj usluzi u našoj mreži Lexus trgovaca. Lexusovi tehničari imaju specijalističku opremu i alate posebno dizajnirane za vaš Lexus i zamijenit će uljni filtar svaki put kada se promijeni ulje motora vašeg vozila.