Servicing Maintenance Hero

VLASNICI

MOT PROVJERA

Ako je vaš Lexus stariji od tri godine, MOT test se preporuča kako biste osigurali da vaše vozilo udovoljava propisanim sigurnosnim i ekološkim standardima.

ŠTO JE UKLJUČENO U MOT PROVJERU?

Preuzimanjem automobila kod najbližeg Lexus trgovca za MOT možete biti sigurni u najbolje rezultate za vas i vaš automobil. Od primjera službe za korisnike , stručnim tehničarima koji obavljaju MOT provjeru, osigurat ćemo vam brz povratak na cestu i uz apsolutno povjerenje.

MOT provjera je sveobuhvatna provjera kako bi utvrdli da vozilo zadovoljava pravne standarde potrebne za vožnju na cesti, ali isključuje stanje motora, spojke i mjenjača. Potvrda o MOT-u bilo kojeg Lexus trgovca pruža se po fiksnoj cijeni, tako da nemate potrebe provjeravati kod ostalih Lexus trgovaca..

Procjena obuhvaća temeljitu inspekciju svjetla, upravljača, ovjesa, baterije, sustava goriva, emisija, kočnica, kotača i guma vašeg automobila. Ako vaše vozilo ne prođe MOT Test iz bilo kojeg razloga, naši tehničari će uraditi popravke kvalitetnim Lexus originalnim dijelovima.

    2018 lexus ownership banner1

VAŠA PITANJA I ODGOVORI ZA MOT PROVJERU

 • KAKO MOGU REZERVIRATI MOT PROVJERU

  Obratite se lokalnom Lexus trgovcu kako biste dogovorili provjeru MOT-a, gdje naši osposobljeni tehničari znaju vaš Lexus bolje od bilo koga i nastojat će vam dati certifikat što je brže moguće.

 • KOLIKO TREBA VREMENA ZA MOT PROVJERU?

  MOT provjera traje oko jedan sat. Ako se odlučite pričekati kod lokalnog Lexus trgovca, možete biti sigurni da ćete doživjeti najviši standard gostoljubivosti, dok se vozilo provjerava. Također imate mogućnost ostaviti svoje vozilo s nama za vrijeme provjere, a možete ga preuzetii kad vam najviše odgovara. Ako vaše vozilo zahtijeva dodatnu pozornost, naši osposobljeni Lexus tehničari će vas obavijestiti putem odabranog načina komunikacije.

 • ŠTO MOGU UČINITI AKO MOJE VOZILO NE PROĐE MOT PROVJERU?

  Ako vaš automobil ne prođe MOT provjeru, naš će prioritet biti obavijestiti vas i otkloniti probleme što je brže moguće. Vaš lokalni Lexus trgovac vjerojatno će imati potrebne dijelove na zalihi, ali u malo vjerojatnom slučaju da to ne činimo, naša servisna usluga uradit će sve da se problemi otklone što je brže moguće, kako ne bi imali neugodnosti i bili van ceste na dulje vrijeme.

 • ŠTO JE RAZLIKA IZMEĐU SERVISA VOZILA I MOT PROVJERE?

  MOT provjera je godišnji zakonski propis za sva vozila starija od 3 godine. Ona provjerava je li vaše vozilo ispravno na osnovu standarda. Ovo je vizualni test i ne radi se ništa drugo; čak i kotači ostaju na vozilu tijekom ove provjere. To ne znači da vaše vozilo mora zadovoljiti visoke standarde nužno, ali je bitno da je sigurno za vožnju za vas i druge korisnike u prometu.

 • ZAŠTO TREBAM REDOVITO SERVISIRANJE KAO I MOT?

  Servis je neophodan i on vam govorii je li vaš automobil u dobrom stanju, dobijate najbolju izvedbu i optimizira dugovječnost vašeg automobila. Lexus servis je temeljita inspekcija vašeg automobila iz svakog kuta, uključujući svjetla, motor, kočnice i ovjes. S posebnim znanjem o svakom modelu u rasponu Lexus, inspekcija naših osposobljenih tehničara pružit će vam konačno bezbrižnost za put koji je pred vama.

MOT POPIS

Horn zvuk
Perilice i brisači vjetrobrana
Razine pranja zaslona
Kompletne metlice brisača
Sigurnosni pojasevi nisu lomljeni, rastrgani ili slomljeni
Provjerite da li inercija zatvara sigurnosni pojas, kada ga oštro povučete.
Nema izbočina ili rezova na bokovima guma
Nijedan predmet nije zaglavljen u gumi
Dubina utora je minimalno 1,6 mm
Osigurajte da svaka guma odgovara suprotnoj strani na istoj osovini dimenzijama i konstrukcijom.
Rezervna guma također mora biti ispravna
Svaka vanjska žarulja radi kada je umetnuta
Svjetlosne leće su bez pukotina ili oštećenja
Bez oštrih rubova na karoseriji koji bi mogli ozlijediti pješake ili bicikliste
Odbojnici su sigurni
Sva se vrata mogu otvoriti iznutra i izvana
Područje na vjetrobranskom staklu koje briše metlica brisača ne smije biti napuknuto ili ogrebano
Izvan ovog područja, ogrebotine ne smiju biti veće od 10 mm
Zrcala bi trebala biti sigurna, čista i u dobrom stanju