1. New Cars
  2. RX World Premiere
PREDSTAVLJAMO VAM IKONU

POTPUNO NOVI LEXUS RX

Lexus predstavlja 5. generaciju modela RX, potpuno redizajniranu koja predstavlja novo i važno poglavlje u postojanju ovog ikonskog SUV vozila.

Lexus RX
POTPUNO NOVI LEXUS RX

JEDINSTVEN OSJEĆAJ PRI VOŽNJI PREPOZNATLJIV ZA LEXUS

Osnovni elementi kao što su gravitacijsko središte, inercija, težina, krutost i pogonski sklopovi optomizirani su kako bi se stvorila prirodna veza i komunikacija između automobila i vozača. Novi RX proizveden je na platformi GA-K, a stražnji je kraj u potpunosti redizajniran za još preciznije ugađanje ovjesa. Tako su dodatno poboljšane performanse, udobnost i elegancija.
POTPUNO NOVI LEXUS RX

„NOVO POGLAVLJE” U PRIČI O DIZAJNU

Dizajn novog modela RX puno je dinamičniji i samouvjereniji. Vretenasta prednja rešetka puno je bolje uklopljena u prednji kraj automobila, a prednja svjetla izgledaju elegantnije. Bočno je jasno vidljiv dulji poklopac motora, dulji međuosovinski razmak (za 6 cm), niža linija krova (za 1 cm), a 21’’ dodatno naglašavaju dinamičnost i eleganciju automobila. Stražnja svjetla koja se protežu čitavom duljinom na stražnjem kraju i pločica s natpisom Lexus, u kombinaciji sa širim tragom stražnjih kotača (za 4 cm), dodatno naglašavaju upečatljivost novog modela RX straga.
POTPUNO NOVI LEXUS RX

LUKSUZ VIŠE KLASE

Minimalistički, a opet intuitivni i luksuzni putnički prostor obiluje visokokvalitetnim materijalima i sadrži najnaprednije tehnologije kako bi se osigurala visoka razina udobnosti i kako bi se svi putnici osjećali dobro u vozilu. Prednja su sjedala redizajnirana kako bi se osigurala najviša razina pristupačnosti u klasi, za pružanje izvrsnog oslonca i s grijanjem i ventilacijom. Dostupna je i unutrašnjost s elementima od kože koja nije životinjskog podrijetla.
POTPUNO NOVI LEXUS RX

KOKPIT U POTPUNOSTI USMJEREN NA VOZAČA

„Tazuna” kokpit, u potpunosti usmjeren na vozača, jamči izravno i intuitivno upravljanje vozilom. Dodatno poboljšava doživljaj vožnje i jamči višu razinu sigurnosti, a sve komande i izvori informacija smješteni su nadohvat ruke kako bi vozač što manje pomicao pogled i glavu.

PRETPLATITE SE I PRIMAJTE NOVOSTI O POTPUNO NOVOM MODELU RX

 

POTPUNA ELEKTRIFIKACIJA, IZVANA I IZNUTRA

Novi RX dolazi u tri različite elektrificirane varijante koje će se prodavati u Europi. Osim toga, u Istočnoj Europi bit će dostupna varijanta s turbo benzinskim motorom.

POTPUNO NOVI LEXUS RX

RX 450h+: PRVI PLUG-IN HIBRIDNI ELEKTRIČNI RX

RX 450h+ ima 2,5-litreni hibridni motor s četiri cilindra i punjivu litij-ionsku bateriju snage 18,1 kWh. Dodatni stražnji elektromotor omogućuje neprekidni pogon na sva četiri kotača. Litij-ionska baterija omogućuje doseg veći od 65 km.
Lexus RX
POTPUNO NOVI LEXUS RX

RX 500h: HIBRIDNI MODEL VISOKIH PERFORMANSI KOJI ĆE PROMIJENITI PRAVILA IGRE

Hibridni model visokih performansi RX 500h model je koji mijenja pravila igre i prvi je Lexusov hibrid s turbo pogonom. Zahvaljujući snazi koju osigurava potpuno novi hibridni sklop 2,4-litrenog turbo motora i automatskog mjenjača od 6 brzina, izlazna snaga modela RX 500h iznosi 371 DIN ks i ima okretni moment od 645 Nm, što jamči uzbudljivo ubrzavanje i iznimno dinamičnu upravljivost zahvaljujući sustavu DIRECT4.

Prednji elektromotor nalazi se između motora s unutarnjim izgaranjem i mjenjača, a ima spojku s obje strane, što jamči izvrsnu fleksibilnost po pitanju isporučene snage. Straga ima e-osovinu od 80 kW: kompaktni, modularni paket koji se sastoji od motora, zupčanika i ECU-a smještenog između stražnjih kotača.

POTPUNO NOVI LEXUS RX

RX 350h: UČINKOVITA HIBRIDNA TEHNOLOGIJA SAMOSTALNOG PUNJENJA

Glatki i učinkovit rad hibridnog modela RX sa samostalnim punjenjem dodatno je poboljšan uvođenjem 4. generacije hibridne tehnologije sa samostalnim punjenjem. Pogonski sklop zapremnine 2,5 litre ima snagu od 245 DIN ks i postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 8,0 sekundi.
POTPUNO NOVI LEXUS RX

RX 350: SNAŽNIJI 2,4-LITRENI BENZINSKI TURBO MOTOR

U ponudi isključivo za tržište Istočne Europe, novi RX 350 pogoni 2.4-litreni turbo pogon snage 279 DIN ks (ili 249 DIN ks na pojedinim tržištima) s momentom od 430 Nm, što je značajno više nego na prethodnom modelu.
Lexus RX
POTPUNO NOVI LEXUS RX

SIGURNOSNA TEHNOLOGIJA NAJVIŠE KLASE

RX donosi sustav Lexus Safety System+, s poboljšanim sustavom za zaštitu prije sudara, novim paketom značajki za proaktivnu pomoć pri vožnji, uključujući sustav za predviđanje sudara s preprekom, pomoć pri kočenju i pomoć pri upravljanju. Osim toga, paket opreme Extended Safety Package, dostupan u dodatnoj opremi, uključuje i sljedeće značajke: prednji sustav za otkrivanje vozila pod pravim kutom, sustav za aktivno zadržavanje u prometnom traku i sustav servo upravljanja u slučaju nužde, koji pružaju aktivnu podršku.
Lexus RX
POTPUNO NOVI LEXUS RX

INOVATIVNI MULTIMEDIJSKI SUSTAV I MOGUĆNOST POVEZIVANJA

Novi RX donosi napredne mogućnosti povezivanja i u osnovnoj opremi ima dodirni zaslona od 14“, koji je među najvećima u svojoj klasi. Pored standardnog ugrađenog sustava za navigaciju, novi RX ima i uslugu u oblaku u osnovnoj opremi*. DCM modul automobila (modul za podatkovnu komunikaciju) pruža mogućnost da automobil bude neprekidno povezan, pružajući aktualne informacije o stanju u prometu, nesrećama i uvjetima na cesti.

Novi multimedijski sustav uključuje pametnog glasovnog pomoćnika „Hey Lexus”. Jednostavna mogućnost integracije pametnog telefona je u osnovnoj opremi – povezivanje je bežično za korisnike sustava Apple CarPlay, a žičano za korisnike sustava Android Auto. Dostupna je bežična podloga za punjenje, koja puni 50 % brže.

* na tržištima gdje je ova usluga dostupna.

POTPUNO NOVI LEXUS RX

POVEZANE USLUGE

Pored uspostavljenih funkcija za daljinsko upravljanje sustava Lexus Link Pro, kao što su analitika pri vožnji, hibridno učenje, savjeti za hibridnu vožnju, praćenje razine goriva i funkcija „pronađi moj automobil”, za model RX 450h+ dostupne su nove funkcije: nadzor razine napunjenosti baterije, punjenje prema zadanom planu i tajmer za punjenje. Aplikacija također omogućuje zaključavanje i otključavanje vozila, otvaranje vrata prtljažnika, upravljanje klima-uređajem i uključivanje svjetala upozorenja (sva četiri pokazivača smjera) za lakši pronalazak automobila na parkiralištu. Povezane usluge besplatno su dostupne u osnovnoj opremi 4 godine.
Lexus RX
POTPUNO NOVI LEXUS RX

PROSTOR ZA UŽIVANJE

Novi RX dovoljno je prostran za udobni smještaj svih putnika i ima pet luksuznih sjedala s puno prostora za noge. Zahvaljujući većoj udaljenosti između putnika sprijeda i straga, sjedalima novog dizajna i inteligentnijim paketima opreme, unutrašnjost modela RX doima se prostranijom. Zahvaljujući inteligentnom dizajnu vrata prtljažnika, prtljažni je prostor sada 50 mm dulji, a utovarna visina je 30 mm niža za bolju pristupačnost.
POTPUNO NOVI LEXUS RX

OSJEĆAJ DOBRODOŠLICE

Gostoljubivost ili „Omotenashi” Lexusa nije zaboravljena, pa je tu značajka „Lexus Mood Selector” koja putnicima omogućuje podešavanje ambijentalne rasvjete u vozilu RX odabirom jedne od opcija iz palete sa 64 boje i četrnaest različitih tema.
Lexus RX
POTPUNO NOVI LEXUS RX

F SPORT

S istaknutim sportskim značajkama, sportski model RX F SPORT u Istočnoj Europi bit će u ponudi kao hibridni model RX 500h Performanse i RX 350. Model F SPORT sadrži neka dodatna poboljšanja, primjerice redizajn prednje rešetke, bočna proširenja i aerodinamični prednji i stražnji odbojnik. Oblik prednjih sjedala modela F SPORT malo je drugačiji i jamči bolje držanje putnika. Sjedala su dostupna u crnoj boji i u lijepo nijansi crvene Dark Rose. Aluminijski ukrasni elementi dodatno naglašavaju sportski izgled unutrašnjosti. Osim toga, model F SPORT sadrži i razna dinamička poboljšanja, što podrazumijeva sportski ugođen ovjes, veće kočnice i sl.

PRETPLATITE SE I PRIMAJTE NOVOSTI O POTPUNO NOVOM MODELU RX