1. New Cars
  2. RX
  3. All-New RX
  4. Focused On Drivers
ODABERITE

ZNAČAJKE MODELA RX

SVE JE USMJERENO NA VOZAČE

ZNAČAJKE MODELA RX

TAZUNA KOKPIT

Naziv ovog Lexusovog dizajnerskog koncepta, Tazuna, potječe od japanske riječi za „konjske uzde”, a osnovno načelo svodi se na to da jamči direktnu, a opet intuitivnu kontrolu. Izvori informacija kao što su multimedijski zaslon od 14“, višenamjenski zaslon za prikaz informacija i „head-up” zaslon, grupirani su tako da se sadržaj s njih može čitati uz minimalne pokrete oka i pomicanje glave. Glavni prekidači i komande također su vrlo pristupačni.

 

 

 

ZNAČAJKE MODELA RX

TOPLA DOBRODOŠLICA

Nakon otvaranja vrata vozača, na ploči s instrumentima modela RX prikazuje se silueta vozila i vozaču se izražava dobrodošlica prikazom njegova imena. Nakon pritiskanja papučice kočnice gumb za uključivanje počinje lagano pulsirati, kokpit oživljava s grafičkim prikazima i zvukovima koji se aktiviraju za pojedine instrumente, a „head-up” i 14“ zaslon usmjeravaju pažnju vozača na cestu pred njim.
ZNAČAJKE MODELA RX

IZNIMNO VELIK 14” DODIRNI ZASLON

Savršeno pozicioniran za opuštenu interakciju tijekom vožnje, 14” dodirni zaslon visoke razlučivosti jedan je od najvećih dostupnih zaslona i omogućuje pristup informacija o, primjerice, navigaciju, zvukovima i klimatizaciji.
ZNAČAJKE MODELA RX

POSEBNO OBLIKOVANO KOLO UPRAVLJAČA

Kod kola upravljača, sve je posebno usmjereno na njegov oblik i poprečni presjek kako bi se osigurao izvrstan osjet pod rukama i veća stabilnost pri upravljanju. Mjesta za palčeve i prekidači osjetljivi na dodir također su redizajnirani.