LEXUSOV HIBRID S AUTOMATSKIM PUNJENJEM

ZAŠTO HIBRID

Sva snaga benzinskog motora diskretno udružena s učinkovitošću električnog motora.

UČINKOVITE PERFORMANSE BEZ KOMPROMISA

Lexusov hibrid odlikuje se predivnom jednostavnošću, ekonomičnom potrošnjom goriva i smanjenim emisijama bez ikakvih kompromisa po pitanju performansi. Otkrijte prednosti i pronađite odgovore na sva svoja pitanja. Vrlo brzo otkrit ćete zbog čega se toliko vozača odlučuje na kupovinu Lexusovih hibrida.

2017 lexus understanding hybrid portrait self charging

PREDNOSTI HIBRIDA

AUTOMATSKO PUNJENJE: BEZ PRIKLJUČIVANJA VOZILA

Za razliku od električnih automobila ili plug-in hibrida, Lexusov hibrid nikada nećete morati priključivati na električnu utičnicu – automobili se automatski pune i uvijek su spremni za vožnju.

Bilo da uživate u vožnji gradom s prijateljima, obiteljskim pustolovinama ili vožnji na duge relacije, sigurni smo da postoji Lexusovo hibridno vozilo s automatskim punjenjem koje odgovara vašim potrebama.

POJAŠNJENJE HIBRIDNOG NAČINA RADA

 • KOJI JE PRINCIP RADA LEXUSOVIH HIBRIDNIH AUTOMOBILA?

  Lexusova hibridna vozila s automatskim punjenjem na inteligentan način kombiniraju benzinske i električne motore. Tehnologije ugrađene u automobile samostalno i diskretno odabiru najprikladniji izvor snage na temelju vašeg načina vožnje. Tijekom električnog pogona hibridna tehnologija omogućuje ekonomičniju potrošnju goriva i nulte emisije.

 • TREBAM LI PUNITI VOZILO?

  Ne. Naši hibridni motori automatski pune baterije električnog motora inovativnim postupkom pretvorbe energije i regenerativnim kočenjem.

 • NIJE LI HIBRID SKUPLJI?

  Uz Lexusova hibridna vozila nema dodatnih tekućih troškova ni troškova održavanja. Štoviše, dugoročno gledano, kada se Lexusov hibrid odluči na vožnju s pomoću električnog pogona, vjerojatno ćete uštedjeti na troškovima za gorivo, a ako je tako u vašoj zemlji uređeno, zbog niske razine emisija ostvarit ćete porezne olakšice.

 • KOLIKO SU MOTORI POUZDANI?

  Naši su hibridni modeli jednako pouzdani kao i uobičajeni benzinski ili dizelski automobili. Iznimno su izdržljivi, a električne motore i generatore uopće nije potrebno održavati. Za još više udobnosti uvijek možete dogovoriti termin za zasebnu provjeru hibridnog pogona.

 • UTJEČE LI HIBRIDNI POGON NA PERFORMANSE?

  Nikada. Naši modeli zapravo rade bolje od standardnih vozila, naročito kada vozilo pokrenete u načinu vožnje EV (Električno vozilo) i kada dopustite da se vaš Lexus sam prebaci na benzinski pogon onda kada je to potrebno.

 • NA KOJI NAČIN TREBAM ODRŽAVATI SVOJ HIBRIDNI AUTOMOBIL?

  Kako biste od svog Lexusovog hibrida dobili maksimum, najbolje je da obavljate godišnje provjere hibridnog pogona. Provjera hibridnog pogona besplatna je i uključena u servisni pregled vašeg Lexusa.


 

 
  2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

LAGODNA VOŽNJA

Uvjerite se na svojoj koži koliko se lako za vrijeme vožnje hibridi prilagođavaju uvjetima na cesti, automatski se prebacujući između dva izvora snage uz istovremeno bolji nadzor vožnje.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait thoughtful living

  PREDNOSTI HIBRIDA

  ŽIVJETI PROMIŠLJENO

  Odabir Lexusovog hibrida s automatskim punjenjem koji je u skladu s vašim stilom života ne bi trebala biti teška odluka

  Naše serije hibridnih vozila usmjerene su na praktičnost i promišljenost, a osmišljene su tako da se prilagođavaju vašem stilu života. Bilo za vožnju gradom, kupovinu, pustolovine ili obiteljska druženja, sigurni smo da postoji model za vas.

  Lexusovi inovativni pogonski sklopovi na elegantan su način skriveni i omogućuju vam uživanje i potpuno iskorištavanje luksuznih kabina i prtljažnika velikih kapaciteta.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait cleaner future

  PREDNOSTI HIBRIDA

  ČISTIJA BUDUĆNOST

  Dokazano je da emisije dizelskih i benzinskih goriva imaju štetan učinak na okoliš na globalnoj i lokalnoj razini. Lexus pametnim i inovativnim djelovanjem želi smanjiti štetne učinke na okoliš – od brige o klimatskim promjenama do jednostavnog poboljšanja kvalitete zraka u gradovima.

  Naš je pristup stvaranju održive budućnosti sveobuhvatan i obuhvaća sve od projektiranja ekološki prihvatljive tehnologije i smanjivanja emisija tijekom proizvodnje do povećane stope recikliranja u našim uredima.

  Lexusovi hibridi osmišljeni su kao podrška vozačima pri smanjenju emisija i preuzimanju svojeg dijela odgovornosti po pitanju očuvanja okoliša. Štoviše, naši hibridni sustavi smanjuju štetne emisije plinova na jednu desetinu vrijednosti koju propisuje norma Euro 6 za dizelske motore objavljena 2014. godine . Pomoći ćemo vam u očuvanju okoliša bez potrebe za odricanjem od poznatih Lexusovih performansi, kvalitete, umijeća izrade i dizajna.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait smarter economics

  PREDNOSTI HIBRIDA

  PAMETNIJA UČINKOVITOST

  Hibridna tehnologija povoljnija je i za okoliš i za vaš džep. Uz vrhunsku ekonomičnost potrošnje goriva i smanjene emisije možete smanjiti troškove i iskoristiti osobne i poslovne porezne olakšice primjenjive na lokalnoj razini* (*obratite se lokalnom ovlaštenom distributeru Lexus vozila).

  O dijelovima, održavanju i servisiranju hibridnih vozila brinu naši vrhunski obučeni stručnjaci – upravo kako i očekujete od servisa Lexus vozila. U sklopu servisa nudimo vam i provjeru hibridnog pogona kako bismo vam osigurali nesmetanu vožnju vašeg hibridnog vozila.

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA O HIBRIDIMA

Mi smo pioniri hibridne tehnologije. Predvodnici smo na tom području od 2004. i brzo postajemo izbor broj jedan u svijetu pri kupovini luksuznih hibridnih vozila. Sve dodatne informacije potražite u nastavku među odgovorima na najčešće postavljana pitanja ili se obratite svom lokalnom ovlaštenom distributeru Lexus vozila.

 • ŠTO JE HIBRIDNI AUTOMOBIL?

  Hibridni automobil ima dva izvora snage: benzinski motor i električni motor. U potpuno hibridnom sustavu – poput Lexusovog hibridnog pogona – oba motora mogu samostalno pogoniti automobil ili mogu raditi u kombinaciji jedan s drugim. Hibridni sustav nadzire uvjete vožnje i neprimjetno upravlja tijekom snage. Rezultat su toga povećana učinkovitost, niže razine emisija i optimizirane performanse.

 • KOJI JE PRINCIP RADA HIBRIDNIH AUTOMOBILA?

  Benzinski motori imaju najbolje performanse pri stalnim brzinama, dok su električni motori izvrsni za ubrzavanje i vožnju pri malim brzinama. Hibridni automobili kombiniraju prednosti obaju pogona.

  U Lexusovom hibridu kontrolna jedinica hibridnog sustava na inteligentan način nadzire uvjete vožnje i odabire izvor snage koji je u danom trenutku potrebno upotrijebiti. Neprimjetno se prebacuje između dvaju pogona ili kombinira oba pogona. Vozilo odlučuje o najboljem izboru za vas kako biste mogli uživati u poboljšanoj snazi, brzom ubrzavanju i dinamičnom upravljanju.

  U kombinaciji s fino ugođenom aerodinamikom i lakim materijalima, naša hibridna tehnologija osigurava vam i nevjerojatnu ekonomičnost potrošnje goriva i niske razine emisija. A kada vozite na isključivo električni pogon, vaš automobil postiže nultu emisiju.

 • KOLIKO SU LEXUSOVI HIBRIDI POUZDANI?

  Naši su hibridni modeli jednako pouzdani kao i slični benzinski i dizelski automobili. Iznimno su izdržljivi, a električne motore i generatore uopće nije potrebno održavati.

 • JE LI ODRŽAVANJE HIBRIDNIH AUTOMOBILA SKUPLJE?

  Kako biste od svog Lexusovog hibrida dobili maksimum, najbolje je da obavljate godišnje provjere hibridnog pogona. Provjera hibridnog pogona besplatna je jer je dio svakog servisa Lexusovih vozila. Međutim, ako još nije vrijeme za servis, uz izdvojenu provjeru hibridnog pogona možete biti bezbrižni.

 • JESU LI HIBRIDNI AUTOMOBILI SIGURNI?

  Lexusovi hibridi imaju iste stručno osmišljene sigurnosne značajke, ispitane u skladu s najstrožim kriterijima, kojima se odlikuju i sva druga naša vozila. Bez brige, jednako su sigurni za vožnju kao i konvencionalna vozila.

 • KOJE SU PREDNOSTI HIBRIDNOG AUTOMOBILA?

  Hibridni automobil troši gorivo samo onda kada je to zaista potrebno. Pri vožnji malim brzinama vaše će se vozilo neprimjetno prebaciti na električni pogon. To znači da je hibridni automobil učinkovit, ekonomičan i ima niske razine emisija čak i dok ubrzavate. Kada vozite na isključivo električni pogon, vaš automobil postiže nultu emisiju. Istovremeno se optimiziraju opće performanse vozila.

 • KOJE SU PREDNOSTI LEXUSOVIH HIBRIDNIH VOZILA U ODNOSU NA DRUGE HIBRIDNE SUSTAVE?

  Lexusova hibridna tehnologija originalna je i najbolja. Prvi smo izradili potpune hibride te ih od tada neprestano usavršavamo. Vozeći automobile s našom inovativnom tehnologijom milijuni su vozača poput vas prošli milijune kilometara diljem svijeta.

  Za razliku od drugih sustava, Lexusov hibridni pogon pri malim brzinama može raditi isključivo na električnu energiju. To omogućuje nultu emisiju i izvrsnu učinkovitost. Sustavi drugih proizvođača obično imaju mnogo manje električne motore koji mogu raditi samo uz benzinske motore – ne mogu samostalno pogoniti automobil.

 • MOGU LI SE PREBACIVATI IZMEĐU IZVORA SNAGA?

  Nema potrebe. Inteligentna kontrolna jedinica hibridnog sustava nadzire uvjete vožnje i neprimjetno upravlja tijekom snage kako bi se smanjila razina emisija i poboljšale performanse za vrijeme vožnje. Od pokretanja i ubrzavanja, za vrijeme vožnje pa sve do usporavanja, kontrolna jedinica odlučuje o najboljem izboru za vas.

  Za postizanje nulte emisije i maksimalne učinkovitosti, ako želite, nakratko se možete prebaciti na isključivo električni pogon – ako to dozvoljavaju uvjeti vožnje.

 • MOŽE LI HIBRIDNI AUTOMOBIL DULJE VRIJEME STAJATI BEZ PUNJENJA BATERIJE?

  Nema potrebe za punjenjem Lexusovog hibrida s automatskim punjenjem – on je uvijek spreman.

  Kao i kod konvencionalnih vozila, baterija se može isprazniti ako se dulje vrijeme ne upotrebljava, primjerice, kada odete na odmor. Ali vjerojatnost da se to dogodi je mala. A ako se i dogodi, benzinski će motor pokrenuti vaš automobil.

  Poboljšana kompaktna baterija učinkovito se puni za vrijeme vožnje. Također se puni putem sustava za regeneriranje energije tijekom elektronički kontroliranog kočenja (ECB-R). Ova pametna tehnologija sprema energiju tijekom kočenja i pretvara je u električnu energiju za punjenje baterije.

 • PO ČEMU JE LEXUSOV HIBRIDNI POGON DRUGAČIJI OD USPOREDIVIH VERZIJA S BENZINSKIM POGONOM?

  Svi Lexusovi hibridni modeli imaju dva izvora snage: benzinski motor i električni motor. Oba pogona mogu samostalno pogoniti automobil ili mogu raditi u kombinaciji jedan s drugim. Najnaprednija kontrolna jedinica hibridnog sustava u svijetu na inteligentan način nadzire uvjete vožnje i neprimjetno upravlja tijekom snage. Rezultat su toga povećana učinkovitost, niže razine emisija i optimizirane performanse.

  Naši su hibridi vodeći modeli u svojim serijama i stoga ćete uživati u najboljim karakteristikama i vrhunskom doživljaju vožnje. Bilo da ga upotrebljavate kao osobni ili službeni automobil, Lexusov će vam hibrid donijeti uštede i istovremeno smanjiti vaš negativan učinak na okoliš.

 • MORAM LI PUNITI BATERIJU LEXUSOVOG HIBRIDA NA VANJSKOM IZVORU?

  Nikada. Lexusova hibridna vozila s automatskim punjenjem nikada ne trebate priključivati na izvore električne energije – ona se pune tijekom vožnje i za vrijeme kočenja upotrebljavaju ECB-R: sustav za regeneriranje energije tijekom elektronički kontroliranog kočenja.