blind spot monitor

POMOĆ PRI VOŽNJI

RETROVIZOR ZA MRTVI KUT

Sustav za registriranje vozila u mrtvom kutu povećava vašu agilnost na cesti tako da ste uvijek spremni za sljedeći manevar. Sustav za registriranje vozila u mrtvom kutu osigurava vozačima najtočniji dojam o položaju drugih vozila, kako bi vam se poboljšala percepcija vožnje i omogućilo uživanje u nesmetanim promjenama voznih trakova.
Upotrebom radara za kvazimilimetarske valne duljine sustav za registriranje vozila u mrtvom kutu prepoznaje vozila u vozačevom mrtvom kutu s rasponom senzora do 60 metara unatrag u susjednom traku. Sustav također upozorava vozače na objekte koji se brzo približavaju straga kako biste stekli predodžbu o kretanju svih vozila.
Kada vozač da znak da mijenja vozni trak, na vanjskom se retrovizoru osvjetljava područje u kojem se nalazi prepreka, izravno u vidnom polju vozača. Ova dodatna razina vidljivosti služi za poboljšanje vaših vozačkih vještina, dajući vašoj vožnji autocestom dodatni mir i samopouzdanje, tako da mijenjate vozni trak u najidealnijem trenutku i održavate usredotočenost na cestu oko sebe.
Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM