ahb

SIGURNOSNI SUSTAV LEXUS SAFETY SYSTEM+

AUTOMATSKA DUGA SVJETLA (AHB)

Prebacivanje između dugih svjetala i kratkih svjetala bitan je dio noćne vožnje, ali s pomoću automatskih dugih svjetala možete savjesno voziti bez ugrožavanja vidljivosti. AHB reagira na farove drugih vozača i spušta ih automatski kada je to potrebno, a vraća ih kada se situacija na cesti raščisti.
AHB reagira uz pomoć ugrađene kamere na ono što vaše oči možda neće odmah prepoznati. Prebacivanjem na kratka svjetla u optimalnom trenutku, vaše vozilo izbjegava zasljepljivanje drugih vozača dok istovremeno osvjetljava cestu dokle god je to moguće. To omogućava optimalnu vidljivost ceste ispred vas radi maksimalnog uočavanja pješaka i svih drugih prepreka.
Time se smanjuje nepotrebno opterećenje kada vozač mora mijenjati svjetla i time omogućuje opuštanje i uživanje u noćnoj vožnji, sigurno sa saznanjem da imate punu vidljivost ceste ispred vas.
Izjava o odricanju od odgovornosti: Sigurnosni sustav Lexus ni pod kojim uvjetima nemojte upotrebljavati umjesto normalne vožnje i pažljivo pročitajte upute prije upravljanja sustavom. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu vožnju.

MODELI S OVOM TEHNOLOGIJOM