PERFORMANSE

MOTOSPORT

Kako biste stekli dojam o Lexusovoj jedinstvenoj i intenzivnoj predanosti sportskim performansama, jednostavno pogledajte naše superautomobile i one kojima se utrkujemo. Otkrit ćete nevjerojatno snažna iskustva vožnje, od temeljitog razvoja do testiranja na trkaćoj stazi.

INSPIRACIJA SUPERAUTOMOBILOM

Razvijena iz istinske strasti, naša desetljetna misija da stvorimo vrhunski automobil dovela nas je do kultnog superautomobila LFA. Kao moderna ikona postavio je nove standarde u svijetu visokih performansi. I postao je naš osobni standard koji nadahnjuje budućnost Lexusovih performansi.

    lexus lfa born on track
    lexus legendary status

INSPIRACIJA SUPERAUTOMOBILOM

STATUS LEGENDE

Superautomobil LFA utjelovljenje je Lexusovih performansi i srž naše filozofije F. Predstavljen na 41. Međunarodnom sajmu automobila u Tokiju 2010. godine, još uvijek slovi kao legendarni superautomobil.

Ekskluzivan i vrlo tražen model proizveden je u samo 500 primjeraka. Brojčano mali, ali utjecajni, u automobilskoj industriji dočekani su s istinskim oduševljenjem. Kao trajna ikona, LFA je nastavio nadahnjivati model LC i ostale modele F u Lexusovom asortimanu.

SPREMAN ZA UTRKU

Trkaća staza jedno je od najborbenijih okružja koje postoji i za koje su naši superautomobili pripremljeni. Razvijeni su kako bi pomogli timovima da nadmaše konkurenciju kad se radi o brzini ili bilo kojem drugom aspektu performansi.

    lexus race ready

SPREMAN ZA UTRKU

DOBITNA FORMULA

Lexus je bio prvi među azijskim proizvođačima automobila koji je osvojio utrku VLN Endurance Championship na stazi Nürburgring Nordschleife. Prototip modela RC F GT3 odnio je ukupnu pobjedu na utrci VLN9 8. listopada 2016. Ovaj zadivljujući model bogato je opremljen naprednim tehnološkim značajkama usmjerenim na izvlačenje najboljeg iz njegovog motora s više od 540 konjskih snaga.

Ukrašen je prednjim blatobranima namijenjenima minimaliziranju otpora. Visok i širok stražnji spojler stvara dovoljno negativnog uzgona koji povećava stabilnost i brzinu u najužim zavojima. Sve to i puno više čini ga adutom – i istinskim zadovoljstvom – za svaki trkaći tim

LUKSUZ PRILAGOĐEN TRKAĆOJ STAZI

Kad smo na trkaćoj stazi, sva su nam osjetila aktivirana. Uvijek budni, opažamo i učimo u svakom trenutku. Potom svoje spoznaje pročistimo i pretočimo u modele F i serije F SPORT. Rezultat? Profinjena, živahna vožnja usklađena sa sportskim dizajnom.

 •     2017 lexus discover performance overview f sport

  PERFORMANSE

  F SPORT

  Uzmite svoj omiljeni Lexusov model i dodajte mu sportske značajke. Oduševit će vas način na koji smo naše automobile F SPORT unaprijedili poboljšanim dizajnom izvana i iznutra, kao i suptilnim prilagođavanjem ovjesa.