NOVI LEXUS STRUCTURAL BLUE

Po uzoru na očaravajuće boje prirode, Lexus je osmislio zadivljujuću novu nijansu kojom će se novi luksuzni kupe LC isticati među svim ostalim automobilima na cesti.

 • 2018 lexus lc blue natures brilliance

  UHVAĆENI PRIRODNI SJAJ

  Nova se nijansa zove Structural Blue i predstavlja puno više od nove nijanse na paleti boja. Ona je rezultat pažljivog Lexusovog istraživanja kako naprednom tehnologijom proizvesti završni sloj koji je dublji, sjajniji i „plavlji” no ikada prije.

  Prvi je puta predstavljen na modelima LC na izložbi Geneva motor show 2016., gdje je odmah izazvao pravu senzaciju. Sada je razvijen za proizvodnju te unosi dodatni dašak ekskluzivnosti i ručno obrađene kvalitete prekrasno dizajniranom Lexusovom kupeu.

  Zadivljujuća nova boja po prvi je puta dostupna na novom posebnom izdanju modela LC pod nazivom LC Structural Blue. Dostupni u ograničenom broju, ovi će automobili biti izbor poznavatelja koji prepoznaju i cijene kako primjenu najnovijih tehnologija, tako i najviše standarde izrade Lexusovih majstora Takumi.

 • 2018 lexus lc blue achieving impossible

  OSTVARITI NEMOGUĆE

  Zadatak razvoja nijanse Structural Blue preuzeli su Lexusovi tehnološki centri u SAD-u i Japanu u suradnji s američkom tvrtkom VIAVI Solutions Inc., koja je vodeći dobavljač tankih optičkih premaza i pigmenata.

  Izrada nijanse Structural Blue rezultat je 15 godina suradnje pune velikih tehničkih izazova. Inženjeri su se bavili osnovnim principima svjetlosti kako bi stvorili posebno efektnu plavu boju čija je nijansa snažnija od bilo kojeg plavog pigmenta koji poznajemo.


 

 
  2018 lexus lc blue full width
2018 lexus lc blue inspired by luminance

NADAHNUTI SJAJEM

U predanoj potrazi za stvaranjem nove boje tim je potražio nadahnuće u prirodi, točnije u vrsti leptira koji se naziva imperator. Ova vrsta leptira živi u Sjevernoj i Južnoj Americi i poznata je po dubokoj i sjajnoj plavoj boji krila. Zanimljivo je da su krila ovog leptira zapravo bezbojna. Plava boja koju vidimo rezultat je djelovanja svjetlosti na mikroskopsku mrežastu površinsku strukturu njegovih krila.

Upravo je to bio učinak koji je Lexus želio postići nijansom Structural Blue. Kako bismo postigli takav sjaj i bogatstvo boje morali smo puno uložiti u razvoj nove vrste višeslojnog pigmenta.

Isprva se činilo da je izazov jednostavno prevelik. Željenu kvalitetu boje mogli smo postići samo upotrebom pigmenta s 40 zasebnih slojeva. Ipak, tim je nastavio s radom, stalno usavršavajući postupak sve dok se jednak učinak nije mogao postići strukturom od samo sedam slojeva. Na taj je način osigurana praktičnost primjene potrebna za proizvodnju vrhunskih ekskluzivnih vozila.

 • 2018 lexus lc blue time intensive craftsmanship

  VREMENSKI ZAHTJEVNO UMIJEĆE IZRADE

  Pigment se upotrebljava za proizvodnju nove boje u postupku koji traje osam mjeseci, uključuje 12 proizvodnih koraka i 20 provjera kvalitete. Boja se nanosi na karoseriju modela LC u sloju od 15 mikrometara između osnovnog i završnog premaza.

  Nanostrukture, koje su zapravo vrlo male čestice, u boji stvaraju svjetlucanje i odaju dojam da se boja stalno mijenja ovisno o svjetlu. Standardne pigmentne boje odbijaju manje od 50 posto dolazećeg svjetla kao vidljivu plavu boju, a boja Structural Blue odbija gotovo 100 posto. Za jedan LC ukupno se potroši 300 g pigmenta s 300 milijardi pigmentnih čestica.

  Postupak je toliko profinjen da se u jednom radnom danu mogu proizvesti samo dva automobila Structural Blue u Lexusovoj tvornici Motomachi, domu visoke tehnologije u kojem se proizvodi model LC.

 • 2018 lexus lc blue experience the lc

  UPOZNAJTE MODEL LC STRUCTURAL BLUE

  Novo izdanje modela LC Structural Blue spoj je iznimne kvalitete boje i vrhunske opreme.

  Dostupan je u verziji LC 500 s motorom V8 i kao Lexusov hibrid s automatskim punjenjem LC 500h i opremljen 21-inčnim skovanim kotačima od lakog metala koji savršeno nadopunjuju profinjeni dizajn karoserije ovog kupea. Ekskluzivnost se ogleda i u zaštitnim pločicama od ugljičnih vlakana.

  Kabinu odlikuje kombinacija boja Breezy Blue poznata iz modela LC sa srednje plavom poluanilinskom kožom na gornjim oblogama vrata, upravljaču, ploči s instrumentima i središnjem naslonu za ruku te kontrastnom finom bijelom kožom na sjedalima te živahnom narančastom nijansom oko ručice mjenjača i na oblogama vrata od materijala Alcantara. Strop kabine također je obložen materijalom Alcantara.

 • 2018 lexus lc blue additional features

  DODATNE ZNAČAJKE

  Ostale glavne značajke uključuju Lexusov sustav Climate Concierge koji osigurava održavanje savršene temperature i kvalitete zraka u kabini, Lexusov sustav Premium Navigation, sustav Lexus Safety System + i zvučni sustav Mark Levinson s 13 zvučnika.

  Model LC u izdanju Structural Blue dostupan je za narudžbe.

Next steps