2017 lexus valerian hero01

LEXUSOV IZLET U ZNANSTVENU FANTASTIKU U FILMU VALERIAN I GRAD TISUĆU PLANETA

Valerian i grad tisuću planeta jedna je od najvećih europskih filmskih produkcija u povijesti, u kojoj je Lexus igrao jednu od glavnih uloga. Za znanstveno-fantastični film iz 2017. redatelja Luca Bessona kreativni su timovi osmislili vozilo u duhu vremena u kojem živi Valerian, 700 godina u budućnosti, a rezultat je Lexus SKYJET.

PREBACIMO SE U 2800. GODINU

Jednosjed SKYJET premijerno je predstavljen na Lexusovom događanju u Miamiju, kao primjer naših najnovijih proizvoda i aktivnosti koji oblikuju životni stil ljubitelja ovog brenda. Letjelicu SKYJET osmislio je tim filma Valerian s ciljem stvaranja vozila kakvo bi moglo postojati otprilike u 28. stoljeću.

Na Lexusovom događanju u Miamiju 2017. zvijezda filma Valerian i grad tisuću planeta, Dane DeHaan, prisutnima je otkrio samo dio onoga što se nudi razotkrivši repliku letjelice SKYJET.

Kreativni tim koji je radio na filmu surađivao je s našim dizajnerima u Lexusu kako bi suvremena dizajnerska obilježja (možda ćete neka i prepoznati) i prilagođene značajke kultnih modela sjedinili u završnu verziju letjelice SKYJET. Konačni oblik čine prilagođena interpretacija Lexusove prepoznatljive „vretenaste" rešetke i oblik farova inspiriran sportskim i aerodinamičkim oblikom željno iščekivanog kupea Lexus LC, koji izlazi 2018.

Pri oblikovanju unutrašnjosti konceptnog modela kreativni tim filma Valerian nadahnuće je pronašao u našim najnovijim dostignućima na području umjetne inteligencije i naprednim tehnologijama sučelja čovjek – stroj. I radnja uključuje zamišljenu futurističku energetsku kapsulu, koja se temelji na Lexusovoj upotrebi inovativne tehnologije vodikovih gorivih ćelija.

EPSKE SCENE POTJERE

Pri otkrivanju letjelice Dane je rekao: „Oduvijek sam želio raditi s Lucom Bessonom jer svaki film razrađuje do posljednjeg detalja i na taj način na najmaštovitiji način priču približava gledatelju. Suradnja s Lexusom na letjelici SKYJET pravi je primjer toga. Epske scene potjere s letjelicom Skyjet zasigurno su neki od najuzbudljivijih dijelova filma."

Otkrivanje replike popraćeno je koreografijom s dramatičnim svjetlosnim efektima, nakon koje je Dane na pozornici govorio o snimanju s letjelicom SKYJET i suradnji na setu s filmskom partnericom Carom Delevingne i redateljem Lucom Bessonom.

Spiros Fotinos, voditelj Odjela globalnog marketinga brenda u Lexusu, o partnerstvu je rekao: „Kada nam je Luc prvi puta iznio svoju viziju za Valerian, bilo je jasno da su nam ambicije jednake – izaći iz okvira uobičajenog i stvoriti nevjerojatne doživljaje. Bilo je uzbudljivo i izazovno sudjelovati u osmišljavanju dizajna i tehnologija za SKYJET iz Lexusove perspektive. Osim što je naš brend postao dijelom nevjerojatne priče, imali smo čast uživati u izrazu lica naših dizajnera i inženjera kad smo im rekli da će raditi na stvaranju svemirskog broda!“

Lexus će u sljedećih sedam mjeseci organizirati čitav niz nevjerojatnih događanja uz koje će ljubitelji filma diljem svijeta lakše dočekati dolazak filma na veliko platno krajem lipnja 2017.

Dodatne informacije o filmu VALERIAN I GRAD TISUĆU PLANETA pronađite na društvenim mrežama:

UPOZNAJTE SE S VALERIANOM

Vizionarski scenarist i redatelj Luc Besson klasičnu je francusku seriju stripova – Valerian i Laureline – pretvorio u epsku kinematografsku znanstveno-fantastičnu sagu. Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) galaktički su specijalni agenti za upravljanje ljudskim teritorijem, zaduženi za održavanje reda u svemiru.

Prema naredbi njihova Zapovjednika (Clive Owen) Valerian i Laureline kreću na misiju u kozmički grad Alphu, sve veću metropolu koju nastanjuju tisuće vrsta iz svih kutova svemira. U središtu Alphe, grada tisuću planeta, postoji misteriozna mračna sila koja prijeti njegovom opstanku, a Valerian i Laureline moraju što prije pronaći prijetnju i zaštititi ne samo grad nego i budućnost čitavog svemira.

Next steps