UMIJEĆE IZRADE

NAČIN ŽIVOTA MAJSTORA TAKUMI

Naši majstori Takumi jamče da ništa nije tako vješto izrađeno kao Lexus. Njihova filozofija ne dopušta brza rješenja. Potrebno im više od 60 000 sati da bi uvježbali svoja gotovo nadljudska osjetila. Zahvaljujući tim osjetilima, Lexus se izrađuje vještinom koja nadilazi bilo koji stroj ili umjetnu inteligenciju. Ovih kratkih devet epizoda otvara vrata svijeta u kojem se izrađuje Lexus.

NEMA BRZIH RJEŠENJA

Samo jedan put vodi do vrhunske vještine, a on zahtijeva iznimnu posvećenost detaljima. Majstori čak skrivaju pogreške i oštećenja na automobilima kako bi njihovi radnici postigli željeni standard rada. Ovi će vam filmovi pokazati zašto ništa nije izrađeno tako vješto kao Lexus. U njima ćete vidjeti kako vozači probnih vožnji i sami prolaze testove prije no što izađu na cestu kao i prostorije u kojima budući majstori Takumi vježbaju svoja osjetila.


  

  
    2019 lexus takumi living quote background image

  

  
    2019 lexus takumi living quote cinemagraph fallback

Praksa „gerilskog testiranja” odnosno skrivanja oštećenja kako bi se provjerile vještine tima samo je jedan od načina na koji majstori u tvrtki Lexus neprestano testiraju i vježbaju svoje vještine.

LJUDI I TEHNOLOGIJA

Nenadmašna snaga može se postići samo skladnim radom robota i ljudi. Programiranje jedinstvenih osjetila savršeno obučenih majstora u ujednačene i učinkovite kretnje robotske tehnologije rezultiralo je neusporedivom vještinom u izradi automobila Lexus.

NADLJUDSKE MOĆI

Nakon mnogo sati vježbanja i obuke, majstori Takumi zaposleni u tvrtki Lexus razvili su gotovo nadljudska osjetila. Vid koji uočava tragove nevidljive nevještom oku, sluh koji može namjestiti motor kirurškom preciznošću i dodir koji osjeća nesavršenosti manje od milimetra.

Next steps