lexus LF FC hero

LF-FC

LIMUZINA S VODIKOVIM GORIVIM ĆELIJAMA

Nova generacija luksuznog konceptnog automobila LF-FC osvojila je izložbu Tokyo Motor Show 2015. na kojoj smo po prvi puta predstavili ovu vizionarsku novu luksuznu limuzinu.

 • KONCEPTNI AUTOMOBIL LF-FC

  Uzbudljiv pogled u budućnost. Prvi konceptni automobil s gorivim ćelijama. Model LF-FC zadivljujuće je elegantan kupe s četirima vratima koji pokreće inovativni pogonski sustav na sva četiri kotača. Model LF-FC nije osmišljen samo kao izložbeni primjerak dizajna, izradili smo ga tako da preoblikuje vaša očekivanja.

    lexus lf fc quoteblock bg
    lexus lf fc quoteblock fg

MODEL LF-FC PREDSTAVLJA INOVATIVNI LUKSUZ I NAPREDNU TEHNOLOŠKU VIZIJU NE TAKO DALEKE BUDUĆNOSTI

Tokuo Fukuichi, direktor tvrtke Lexus International

FILOZOFIJA L-FINESSE

Vanjske linije modela LF-FC utjelovljuju Lexusovu filozofiju dizajna L-finesse, koju odlikuju savršena jednostavnost i elegancija. Izgledom ovog modela dominira prednja rešetka s novim mrežastim dizajnom, a fluidno oblikovana dnevna svjetla u obliku slova L (DRL) naglašavaju profinjene linije ovog vozila.

 •     lexus lf fc section02 01

  ZADIVLJUJUĆA JEDNOSTAVNOST

  Profinjen dizajn odlikuje i ostale dijelove modela LF-FC poput zadivljujućih novih trostrukih stražnjih svjetala. Kada otkrijete sve performanse ovog jedinstvenog konceptnog automobila, počet ćete cijeniti njegov inovativni dizajn. Tek ćete tada zaista upoznati model LF-FC.

 •     lexus lf fc section02 02

  VIZIONARSKI DIZAJN

  Sa svojom elegantnom linijom krova koja spaja prednju i stražnju stranu vozila, model LF-FC s lakoćom svladava ravne ceste, ali nema problema ni na zahtjevnijim rutama s više zavoja. Aluminijski kotači od 21 inča s plastičnim oplatama ojačanim ugljičnim vlaknima daju dodatnu živost ovom dinamično koncipiranom automobilu.

UĐITE U MODEL LF-FC

Uđite u futuristički svijet intuitivne tehnologije i luksuza. Dok sjedate za upravljač pozdravlja vas diskretna holografska projekcija koja lebdi iznad središnje konzole. Tehnologijom bez dodira upravljate jednostavnim pokretima ruke i tako namještate funkcije automatske vožnje modela LF-FC, sustave za informiranje i zabavu i temperaturu u kabini.

    lexus lf fc section03 00
 • SAVRŠENI LUKSUZ

  Kabina je izrađena od dva dijela. Gornja polovica daje osjećaj otvorenosti i omogućuje vozaču da se bez ograničenja usredotoči na cestu ispred sebe. Kada se gleda u razini očiju, čini se kao da prednja sjedala od anilinske kože lebde u savršenom jedinstvu s vratima i nadzornom pločom.

 •     lexus lf fc section03 01

  POGONSKI SKLOP S GORIVIM ĆELIJAMA

  Ovaj konceptni automobil s pogonom na sva četiri kotača pokreće sustav s vodikovim gorivim ćelijama koji omogućuje preciznu kontrolu raspodjele okretnog momenta između prednjih i stražnjih kotača. Optimalnu raspodjelu težine u modelu LC-FC postigli smo smještanjem gorivih ćelija u stražnji, a upravljačke jedinice u prednji dio vozila te postavljanjem spremnika vodikovog goriva u oblik slova T.

 • MAŠTOVITA TEHNOLOGIJA

  Automatizirane tehnike vožnje s naprednim sustavima za prepoznavanje prometnog okruženja te funkcijama predviđanja i procjene jamče sigurnu i učinkovitu vožnju. Na dobrom smo putu da stvorimo svijet bez sudara.

 • lexus lf fc section03 03