POTPUNO NOVI LEXUS ES
PREOBRAŽEN ZA SVIJET

UPOZNAJTE MODEL ES

Nakon šest uspješnih generacija kategorije sedana srednje veličine, sedma generacija modela Lexus ES otvara nove, ambicioznije vidike.

Tradicionalni kupci primijetit će novi ES, prostraniji, tiši i sigurniji nego ikad prije dok će se novim klijentima predstaviti sedan s izoštrenim performansama, vrhunskom sigurnosnom tehnologijom i kvalitetom izrade rijetkom u ovom tržišnom segmentu.

Ponuda uključuje model ES 300h pogonjen novim hibridnim sustavom s automatskim punjenjem koji će biti u prodaji od prosinca 2018. zajedno s modelima ES 200, ES 250 i ES 350 s benzinskim motorom, u prodaji od rujna 2018.

2019 lexus es key features
 • DINAMIČNE MOGUĆNOSTI

  Odavno poznat po udobnosti, profinjenosti i luksuzu, novi ES ističe svoje prednosti uz potpuno novu šasiju koja osigurava dinamičniji vanjski dizajn i još bolje vozne karakteristike.

 • POTPUNO NOV SVJETSKI IZGLED

  Novi ES temelji se na potpuno novom svjetskom izgledu – platformi K (GA-K). Vozilo je duže, niže i šire od svojeg prethodnika. Duži međuosovinski razmak omogućuje pomicanje kotača bliže kutovima vozila uz širi prednji i stražnji razmak kotača.

 • PREDSTAVLJANJE MODELA ES F SPORT

  Modeli F SPORT – predstavljeni prvi put u sklopu ponude modela ES – sadrže nekoliko dodatnih značajki, uključujući crni unakrsno križni uzorak koji odgovara izrezanim dijelovima na prednjim kutovima vozila; stražnji spojler, oznake i tamne, niske blatobrane kako bi do izražaja došli 19 inčni kotači slični onima na modelu Lexus LC coupe. Dvije ekskluzivne boje – intenzivno modra i F-bijela – također su dostupne za modele F SPORT.

 • 2019 lexus es exterior

  POTPUNO NOVI ES

  VANJSKI DIZAJN

  Novi ES temelji se na potpuno novom globalnom izgledu – platformi K (GA-K), omogućujući vozilu Lexus istraživanje ograničenja dizajna sedana srednje veličine. Dizajn se odlikuje izraženom ukošenom linijom stvarajući dinamični, ali fluidni, izgled. Stražnji dio ističe se jednostavnom i oštrom linijom s LED svjetlima oko četvrtastih oplata stvarajući kontinuiranu stilsku liniju bez obzira na kut gledanja. Paleta uključuje 12 boja s novim bež i zelenim nijansama.

 • 2019 lexus es interior

  POTPUNO NOVI ES

  UNUTARNJI DIZAJN

  Osmišljajući izgled i dizajn Yasuo Kajino, glavni dizajner modela ES i njegov tim inspiraciju su pronašli u konceptu Lexus Future Interior koji je spoj kabine usmjerene na vozača te prostranog i udobnog područja za putnika na prednjem sjedalu. To će biti povezani prostor s opcionalnim navigacijskim sustavom, uključujući niz povezanih usluga. Navigacija je opremljena 12,3“ multimedijskim zaslonom i sustavom s dodirnom pločicom Remote Touch druge generacije. Prepoznavanje glasa proteže se na mobilni sustav pomoći omogućujući beskontaktno upravljanje pametnim telefonom vozača.

 • 2019 lexus es performance

  POTPUNO NOVI ES

  PERFORMANSE

  Glavni inženjer Yasuhiro Sakakibara ističe da je ovaj model ES dizajniran kako bi se dosegla veća razina performansi od njegovih prethodnika. Tim odgovoran za dizajn šasije pokušao je stvoriti osjećaj udobne predvidljivosti zajedno s osjećajem brze reakcije na svaki pokret. Yoshiaki Ito, glavni testni vozač modela ES, objašnjava: „Želimo da svaki vozač ima osjećaj potpune kontrole iza upravljača modela ES. To je razina udobnosti koja ide korak dalje od same udobne vožnje.“

 • 2019 lexus es hybrid petrol

  POTPUNO NOVI ES

  DOSTUPAN S HIBRIDNIM ILI BENZINSKIM POGONOM

  ES 300h – koji će se predstaviti u zapadnoj i središnjoj Europi – opremljen je novim hibridnim pogonskim sustavom s automatskim punjenjem četvrte generacije koji osigurava veliku uštedu goriva, precizne performanse i minimalne emisije za luksuzni sedan srednje veličine. U Rusiji i na ostalim istočnim tržištima ES će biti dostupan sa širokom paletom pogonskih sklopova – ES 350 i ES 250. Uz veću snagu i okretni moment, ES 350 pruža i novi automatski prijenos Direct Shift s osam brzina.

Next steps